пʼятниця, 13 вересня 2024 р.


«A Magik Box»

нижковий вернісаж) 


          Ура!!! Ура!!! Ура!!!

       Нові книги для наших юних читайликів - це завжди свято! А особливо коли це книги англійською мовою! Адже англійська мова вже досить давно ввійшла в наше повсякденне життя. Ігри і програми на комп’ютерах, рекламні бігборди, вивіски бутиків і кав’ярень, фільми і книги англійською. Знання англійської дає перспективи і нові можливості кар’єрного розвитку, відкриває доступ до різноманітної інформації зі світу науки, культури та техніки.

       У червні 2022 року  ГО «PEN  Ukraine» розпочав проєкт "Незламні бібліотеки". У рамках цієї ініціативи за підтримки іноземних партнерів, українських видавництв та небайдужих українців ГО «PEN  Ukraine» зібрав і передав нові книжки українською й англійською мовами для бібліотек на звільнених та прифронтових територіях, що постраждали через війну росії проти України.

     Хоча зараз їхній пріоритет - бібліотеки на деокупованих та прифронтових територіях, та для бібліотек Полтавщини вони привезли сукупно 1500 примірників різних видань. Нещодавно  57 таких книг отримала і КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г.Короленка». Серед них і книги англійською мовою для дітей шкільного віку.

         З ними вже встигли  ознайомитись учні 2 класу Зіньківського ліцею ім.М.Зерова. Завідувачем ВОД КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка» Наталією Панасюк для них був проведений книжковий вернісаж «A Magik Box». Цікава розповідь про книги-новинки викликала неабияку зацікавленість дітлахів.


     Тож запрошуємо всіх любителів книги прийти до бібліотеки і не лише познайомитися з новинками, а й обрати собі книгу до смаку. Ми впевнені, що нова англійська  література зацікавить широке коло читачів - і тих, хто лише почав вивчати англійську мову, і   тих хто хоче покращити вже набуті знання з англійської.

      Висловлюємо ГО «PEN  Ukraine»  велику та щиру подяку  за чудові  англомовні книги для наших читачів!!!



 

середа, 11 вересня 2024 р.

   «Ти в серці, вічна і єдина, моя    маленька Батьківщина»

     (літературно-спортивний дилижанс)


        З нагоди відзначення ювілейної дати заснування Зінькова та визволення міста від нацистських загарбників відділом обслуговування дітей КЗ «ЗПБ ім.В.Г.Короленка» для учнів 4 класу Зіньківського опорногго ліцею №1 було проведено літературно-спортивний дилижанс ««Ти в серці, вічна і єдина, моя маленька Батьківщина».

         Діти з захватом прийняли участь у краєзнавчій  пізнавальній вікторині «Мій Зіньків вивчаю я».             

         Показали кмітливість та спритність, продемонстрували фізичну міць та силу під час козацьких розваг.       

         Перемогла дружба!

         А на згадку учасники дійства отримали незвичайний сюрприз-дарунок «Піньята».       

         В  арт-просторі бібліотеки діє  фотозона арт-сушка «Зіньків у мистецькому просторі і часі», на якій представлені малюнки вихованців бібліотечного мистецького гуртка малювання «Кольорові мрії» та учнів дитячої художньої студії «Da Vinci», керівник Наталія Фенько.

         Дякуємо нашій креативній та талановитій фотомайстрині Олені Прокопенко за проведену фотосесію для користувачів бібліотеки.

         Запрошуємо жителів та гостей громади, дорослих і маленьких, завітати до бібліотеки та зробити чудові світлини у фотозоні, переглянути роботи юних талантів та перегорнути сторінки цікавих книг з історії рідного краю.

         Ми знаходимось за адресою: вул.Сергія Міщенка Героя України,3 (біля Парку вічної Слави), працюємо щодня, окрім понеділка з 8.00 до 17.00.