четвер, 27 червня 2024 р.

 

«Конституція України - 

оберіг нашої державності»



         В Україні 28 червня відзначається День Конституції.

         Це єдине державне свято, закріплене в самій Конституції, і третій рік поспіль Україна святкує його в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення рф.

         Конституція - найголовніший Закон, який знаменує народження вільної держави, забезпечує повноцінне життя, дає можливість реалізуватися в цьому житті, а також є даниною пам'яті мільйонів українців, що віддали своє життя за

права та свободи українського народу. Вона встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, наче компас, дозволяє людині почуватися у  правовій  захищеності та безпеці.

         З нагоди відзначення 28 річниці Конституції України у ВОД  КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка» була проведена правова подорож ««Конституція України - оберіг нашої державності» для найменших користувачів нашої книгозбірні. Вони ознайомились з історичними передумовами прийняття Основного закону України, простежили шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, дізналися більше  про  свої Конституційне права та обов’язки.






         Щиро вітаємо вас з визначним національним святом – Днем Конституції України! У цей урочистий день щиросердно бажаємо добра і миру, міцного здоров’я й родинного затишку, стійкості та витримки – усім українцям і особливо нашим бійцям, які зі зброєю в руках зараз боронять кордони нашої країни, захищають усіх нас та наші родини, майбуття рідної України!




Немає коментарів:

Дописати коментар