понеділок, 11 квітня 2022 р.

   Ґарі Полсен

"Сокира"



Виходячи з назви твору, ви мабуть, і не подумаєте взяти її для читання.

Ця книга про такого собі сучасного Робінзона Крузо. Тільки в його ролі 13 - ти річний Браян Робсон, котрий сам опинився на безлюдному острові. А до того як прибуде підмога, треба якось виживати самому.

Виявляється з прочитаного, що сокира - атрибут, подарований самою близькою людиною - мамою, допомогла врятувати життя. Дуже вразила історія з життя підлітка, який, вижив, не здався перед труднощами, які сталися з ним після авіатрощі в канадській тайзі. Здається, що це нереально. Сподобалось, до яких тонкощів автор описує перебування хлопця в дикій природі. Зустріч з ведмедицею, вовком, дикообразом, скунсом, як здобути вогонь, їжу, збудувати собі прихисток - це досвід дуже важко набутий головним героєм. Дуже добре, що щасливий кінець в цій історії. Дуже сильна жага до життя, постійна праця над своїми помилками, не давати собі можливості опустити руки, жаліти себе - це набуті досвідом риси характеру Браяна, які захоплять і дорослих.

Для більш детального ознайомлення з книгою запрошуємо вас до нашого відділу обслуговування дітей КЗ "Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка".

Немає коментарів:

Дописати коментар