четвер, 21 квітня 2022 р.

 

В небі, в зоряній безодні, тонуть дзвони Великодні



Великдень всіх нас на гостини просить,

Малює сонце, полотно небес,

І крашанку, як усмішку, підносить,

Христос воскрес!

Воістину воскрес!

Незабаром ми святкуватимемо чудове свято Великодня. Це день, коли душа очищується і наповнюється радістю і світлом. У цей день наші пращури дотримувались багато прадавніх традицій, які допомагали їм очищати душу і робити свято світлішим і радіснішим.

До Великодніх свят у відділі обслуговування дітей Зіньківської публічної бібліотеки розгорнуто виставку - інсталяцію «В небі, в зоряній безодні, тонуть дзвони Великодні», на якій представлені книги, з яких ви дізнаєтеся про історію виникнення свята і традиції святкування. Окрасою виставки є вишиті рушники та серветки.




Цьогорічний Великдень в Україні ми теж готувалися стрічати зі святковим настроєм, в колі родини та друзів, та все перекреслила війна. Страшна, жорстока, вона вже зруйнувала тисячі життів, перекреслила плани та не вбила нашу віру і надію. І ми твердо впевнені, що перемога буде за нами, ми обов’язково переможемо безжального ворога і на нашій землі запанує мир і спокій.

Сьогодні на гостини до нашої бібліотеки завітали родини  з дітками, які знайшли тимчасовий прихисток у нашій громаді. Харків та Харківська область, Краматорськ та Охтирка – у кожного з них свій біль, своя пам’ять, свої такі не дитячі історії про пережите.






Для наших гостей художником книгозбірні Інною Лисак було проведено майстер-клас з виготовлення великодньої писанки у техніці паперового плетіння, також разом з бібліотекарем відділу обслуговування дітей Валентиною Чуб діти виготовили вітальні листівки до свята.







І тепліло на душі, коли за чашкою чаю та солодощами, дітки вже всміхалися, раділи виготовленим своїми руками виробам, і разом з батьками дякували за тепло та подароване свято.

На згадку про зустріч та з надією на мирне свято від бібліотекарів книгозбірні кожна дитина отримала символ Великодня – смачну запашну пасочку.




Вітаємо всіх наших юних читайликів, наших нових друзів, жителів та гостей громади з наступаючим святом Великодня і щиро бажаємо всім нам блакитного мирного неба, надії в душі, безмежної віри, витримки, незламності духу і Божого благословення кожній родині та нашій країні.

                                Христос воскрес! Воістину воскрес!

 



Немає коментарів:

Дописати коментар