пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

Полин, трава гірка...

24 квітня 2014 року в Зіньківській районній бібліотеці для дітей пройшов вечір-реквієм "Чорна трагедія на кольоровій землі". Теплої квітневої ночі 28 років тому увірвалася в наше життя Чорнобильська трагедія.
26 квітня 1986 року о 1-23 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС і сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році. Ми ще не знали тоді який холод, який жах, які непоправимі наслідки таїтьв собі цей вибух. Ми були не захищені ні правдою про істині маштаби біди, ні знаннями, як уберегтися від неї, ні державою, яка кинула на призволяще своїх громадян.
Юні користувачі бібліотеки ознайомилися з творами Юрія Щербаня "Чорнобиль", Володимира Яворівського "Марія з полином в кінці століття", А. Черненка "Володимир Правик", Євгена Гуцала "Діти Чорнобиля", а також з краєзнавчою книгою "Чорнобиль, вічний біль", яка присвячена ліквідаторам Чорнобильської аварії виходцям з Зіньківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар