пʼятницю, 6 листопада 2015 р.

Диво калинове, чари барвінкові - рідна мова



Доброго дня, друзі! Мова у житті кожної людини  — це не просто спосіб спілкування, а ще й здатність мислити і виражати свої думки. А ще мова — це історична пам’ять про життя народу, починаючи з доісторичних часів.
  Українська мова — державна мова України. Вона також є рідною мовою українців не лише тих, які проживають в Україні, а ще й тих, які проживають за її межами: у Росії, Білорусії, Казахстані, Польщі, Словаччині, Румунії, Канаді, США, Австралії та інших країнах. Українською мовою розмовляє близько 45 мільйонів людей і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу.
   День української писемності та мови —  свято, яке  було встановлене указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь преподобного  Нестора Літописця  послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. 
  Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора Літописця і починається писемна українська мова. Працівники Зіньківьскої районної бібліотеки для дітей разом з дітьми організували
 книжкову виставку-інстоляцію "Рідна мова чиста, як роса".  Крамаренко Маша, Водолага Максим, Григоренко Артем, Чуб Андрій, Лисенко Ліна та Нікітченко Аліна із задоволенням ознайомилися з книгами про мову.





Немає коментарів:

Дописати коментар