вівторок, 1 березня 2016 р.

Пізнай свій рідний край оспіваний піснями


Зіньківщина... Це та земля, яка для кожного з нас стала колискою дитинства. Тут з маминою колисковою ми вбирали красу і милозвучність рідної мови; тут різнокольоровим намистом розсипані бабусині казки; тут вікнами сільської доброти світить нам на всі дороги і стежки рідна батьківська хата - вічна фортеця любові, затишку і мудрості...
Як не любити цієї землі? Їй вклоняється саме небо, поєднавшись із стиглим колоссям неозорих ланів.  Зіньківщина чарівний куточок України. На берегах невеличкої річечки Ташань розкинулась щедра ужинком полів, багата талантами людей і неповторна своєю красою земля. Її прославили знані сини і дочки в усі часи. А майстри слова понесли ту славу в далекі світи на вічні віки. 
Микола Зеров, Михайло Орест, брати Тютюнники, Іван Цюпа, Олекса Мусієнко - хто ж не чув їхніх імен, вписаних золотими літерами в історію української літератури?! 
Сьогодні на Зіньківщині продовжуються славні літературні традиції. Талановиті прозаїки і поети славлять рідний край вмінням зачаровувати словом. У 2010 році навіть утворилося літературно-мистецьке об`єднання Зіньківщини "Свічадо", що згуртувало знаних і маловідомих поетів нашого краю. А це свідчить про те, що є у нас дух єдності, ще живий поклик волі і бажання примножувати добру славу рідної землі.  У їхніх віршах звучить задушевна мелодія любові до рідного краю, до України. 
Щоб наповнилися любов`ю серця юних читачів в читальному залі Зіньківської районної бібліотеки для дітей пройшов турнір краєзнавців "Пізнай свій рідний край". Юні краєзнавці під час змагань демонстрували глибокі знання і ерудицію, брали участь в різних конкурсах та вікторинах. 


Учасники турніру Тютюнник Максим, Рудько Даніл, Рибальченко Вікторія.




Немає коментарів:

Дописати коментар