середу, 4 травня 2016 р.

Вечір пам`яті "Відлуння війни, відлуння в серцях"


Окопи заросли... Зарубцювались рани...
Та пам`ятає світ, і розум, і душа, -
Вкраїну із вогню виносили Івани, -
Та мир заповіли своїм синам.
Шумлять вітри в знаменах жовто-синіх,
Сміється щедро небо голубе.
В святкових, пишних радісних обновах
Ще більше я люблю Вкраїнонько тебе.
Пам`ять народна - то одна із сталих величин у сучасному розбурханому світі, над якою не владні ні вітри часу, ні ерозія забуття. ІІ світова війна була найкровопролитнішою війною, найруйнівнішою в історії людства. Ратний подвиг батьків, дідів і прадідів  ніколи не може бути забутим. Його не можуть зменшити ані десятиліття, ані суспільні зміни. Вічно живим полум`ям горітиме священний вогонь людської Пам`яті.
В Україні знищено 10 мільйонів   чоловік,     зруйновано    70 відсотків промисловості та сільського господарства. На Полтавщині загинуло 222 тисячі чоловік, зруйновано 80% промисловості.
Вечір пам`яті полеглих у ІІ світовій війні відбувся у читальному залі Зіньківської районної бібліотеки для дітей. На вечорі були присутні учні 7-Б класу Зіньківської ЗОШ №2, які вшанували пам`ять загиблих у ІІ світовій війні хвилиною мовчання.
 Це лише часточка великої данини  пошани полеглим. Ніхто не забутий, ніщо не забуте! Нехай вогонь пам`яті горить у наших серцях, передається із покоління до покоління прийдешнім нащадкам.







Хвилина мовчання.


Огляд книжкової виставки "9 травня - миру бути".

Немає коментарів:

Дописати коментар