понеділок, 5 березня 2018 р.

Жінка - берегиня добра на Землі

 На передодні Міжнародного жіночого дня 8 Березня дівчатка готують своїм мамам сюрпризи - виготовляють чудові тюльпани з тканини. Адже цього дня прийнято вітати своїх мам, бабусь та сестричок зі святом весни та жіночої краси.

                                         З ІСТОРІЇ СВЯТА

У 1910 році діячка німецького і міжнародного робочого руху Клара Цеткін на міжнародній конференції жінок внесла пропозицію про вибір одного дня в році, в який жіноцтво зможе привертати увагу суспільства до проблем жінок і їх вирішення. З того часу 8 березня відзначається як Міжнародний  жіночий день.

Більше ніж сто років  на 8 березня вшановують жінку-матір, жінку-трудівницю, дарують подарунки всім своїм найулюбленішим і шановним жінкам. Намагаються робити сюрпризи, а також існує думка, що в цей день вся жіноча стать не повинна працювати, а тільки займатися собою, своєю красою і святкуванням. Безумовно для всіх жінок таке свято є дуже приємним і довгоочікуваним. Тому кожна представниця жіночої статі завжди чекає сюрпризів, подарунків та компліментів в цей день.                        8 Березня на сьогоднішній день святкують в Грузії, Вірменії, Білорусії, Росії, Азербайджані, Казахстані, Киргизії, Молдлві, Таджикистані, Туркменістані, Україні, Китаї, Камбоджо, Анголі, Буркіно-фасо, Кенії, Мадагаскарі, Гвінеї-Бісау, Замбії, Камбоджі, Конго, Лаосі, Македонії, Монголії, Непалі, Північній Кореї, Уганді.





Немає коментарів:

Дописати коментар