вівторок, 20 листопада 2018 р.

Всесвітній день дитини

Сьогодні, 20 листопада, в Україні та інших країнах світу відзначається Всесвітній день дитини, або Всесвітній день допомоги дітям.
Свято виникло в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року. Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.
Символічно, що саме 20 листопада 1959 року Генасамблея ООН прийняла “Декларацію прав дитини”, і в 1989 році ― “Конвенцію прав дитини”, яку правозахисники називають “Дитячою конституцією”. Від 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.
У Всесвітній день дитини бажаємо, щоб кожна дитина на цій планеті була щаслива і здорова, щоб завжди була оточене доброю турботою і вірною любов'ю, щоб наші діти ні в чому не мали потреби і не сумували ні за що на світі.


Немає коментарів:

Дописати коментар