пʼятницю, 22 березня 2019 р.

А я хочу щоб у казці не було ні краплі зла!

 В рамках Тижня дитячого читання знайомство юних читачів з літературними казками сучасних українських дитячих письменників відбулося в читальному залі  Зіньківської районної бібліотеки для дітей. 

Казка потрібна кожній дитині як насущний, духовний хліб, який ніколи не приїдається. Адже казка зачаровує дитину образністю рідного слова, його красою, колоритністю персонажів, особливостями їх характеру, багатством природи. 

  Дитина прагне до самоствердження і для неї немає найбільшої радості, ніж відчути себе великим і сильним. Проте самостверджуватись вона може по-різному: і на добрих справах, і на поганих. Що візьме гору, великою мірою залежить від виховання. Казки утверджують в дітях хороші начала і активно борються з недоліками. Так, у кожній казці наявна мораль, яка змушує задуматися над тим чи іншим вчинком.        Звертаючи увагу юних читачів на різні літературні казки бібліотекарі прагнуть привити їм красу рідної мови і глибину мудрості народу. Завдяки казкам та приповідкам на все життя у свідомості дитини закарбовується розуміння добра, справедливості, краси, співчуття та жалю, водночас виховується неприйняття зла, нетерпимості, жорстокості, підступності.  Діти поринають у незвіданий світ казок, мандрують казковими стежки.  На прикладах казкових героїв діти вчаться оцінювати свої дії та дії інших, порівнюють себе з казковими героями. Позитивний герой казки завжди працьовитий, справедливий, відважний, шанує батьків, прислухається до їхніх порад, долає перешкоди, досягає поставленої мети, виступає носієм народної моралі. Якщо ж виявляє непослух, потрапляє в надскладні ситуації і долає надзвичайно багато перешкод. 






Тиждень дитячого читання був надзвичайно яскравим і неймовірно захоплюючим.
Він приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань, а Зіньківській районній дитячій бібліотеці – нових користувачів!

Немає коментарів:

Дописати коментар