вівторок, 1 жовтня 2019 р.

Книжкова Премія "Еспресо. Вибір читачів 2019"

Шановні друзі! Запрошуємо Вас приєднатися до участі у призначенні книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів-2019". Телеканал "Еспресо" три роки поспіль проводить призначення книжкової премії, головною відмінністю якої є те, що переможців визначатимуть читачі в бібліотеках. На першому етапі, протягом червня оргкомітет приймав заявки від видавництв на участь книг у Премії (загалом 146 книг від 38 видавництв) у номінації - "Література для дітей та підлітків". 

На другому  етапі, протягом липня, експертне журі у складі 24 осіб (відомих журналістів та літературних критиків, письменників, професорів українських вузів та літературознавців) визначали, які три книги перейшли у фінальний етап. Ці книги:

Фото - Дитя песиголовців

 Арєнєв "Дитя Песиголовця"
Марта на прізвисько Відьма знає, чому батько повернувся з-за річки саме таким. Та вона досі не уявляє, що тепер їй робити і як його врятувати. Здається, єдина людина, котра може допомогти, — класний керівник Людвіг Штоц, та він віднедавна дуже сильно змінився. І це не дивно: після того, як в місті з’явилися песиголовці, все пішло шкереберть. Так, неначе минуле прокинулося й проростає у теперішньому житті гострими драконячими зубами...

Читальня. Арктична пасіка. Рівень 1

Сашко Дерманський "Арктична пасіка"
Білий ведмідь живе в Арктиці, а Бурий — у Карпатах. Це всім відомо. Але якось Білому ведмедю захотілося скуштувати меду, тож він вирішив написати своєму Бурому родичу. Проте виконати бажання Білого виявилося зовсім непросто. Дотепний вірш Сашка Дерманського розповідає про дружню допомогу та цінність хорошого товариства. Серію «Читальня» адресовано учням початкової школи для самостійного читання чи опрацювання на уроках. «Читальня» має три рівні складності тексту. Серію розробили та апробували методисти НЦ «Мала академія наук України», експерти з дитячого читання.

Результат пошуку зображень за запитом "Анастасія Нікуліна "Зграя""

Анастасія  Нікуліна "Зграя"
Львівська спека плавить асфальт. Їм — майже вісімнадцять, і в кожного є що приховувати. П’ятеро хлопців щодня кидають виклик міським висоткам і самим собі. Паркур — це стиль життя, челендж — постійно робити неможливе. Адже, коли ти трейсер, меж не існує: є лише перешкоди. Загадкова незнайомка Таша — новий друг чи ще одне випробування? Чи зможуть вони протистояти небезпеці й подолати власні страхи? Без команди їм буде важко, але разом вони завжди сильніші, разом вони — «Зграя».


А тепер, у третьому етапі, Ви, шановні користувачі дитячої бібліотеки, маєте можливість долучитися до цієї шляхетної місії визначення переможця, прочитати ці книги протягом жовтня-місяця, та  обрати переможця серед   3-х фіналістів проголосувавши у бібліотеці. Переможці, кому буде присвоєна Премія будуть оголошені напикінці листопада 2019 року в ефірі телеканалу "Еспресо" і на сайті еspresa.tv 

Премія започаткована телеканалом "Еспресо" з цілями:
-визначити найкращі вітчизняні літературні новинки року;
- популяризувати бібліотеки України;
- підтримувати в Україні інтерес до читання українською мовою.




Немає коментарів:

Дописати коментар