середа, 20 жовтня 2021 р.

 Любі наші маленькі читачі!

До Вашої уваги свіжа преса!


Сьогодні Вашій увазі пропонуємо статті з журналів.

Полиці сучасних магазинів рясніють взуттям. А якихось 200 років тому пара чобіт була справжньою розкішшю. Тактак, взуття зявилося набагато пізніше від одягу, і, як і всі новинки, спочатку його мали змогу носити лише заможні верстви населення. Стаття «Еволюція взуття: від постолів до модних снікерсів» в журналі «Задавака», познайомить наших читачів з цікавими фактами про взуття.




1.    Еволюція взуття: від постолів до модних снікерсів (Цікаві факти про взуття). // Задавака. – 2021. – 18. – С 3.


Мотанкипрадавній український оберіг. Їх розділяли на дві основні групи: оберегові та ігрові. Створювали мотанки до різних важливих подій і свят. Одним із таких приводів був прихід весни. Весну повязували з молодістю, відродженням. Символом же весни є птахи, дерева та квіти, віночки. Пропонуємо і вам з допомогою статті «Мотанка «Весна»», створити свою весняну мотанку.





2.    Мотанка «Весна» (Рукоділля). // Моє хобі. – 2021. - 8. С 3.


Ще з допомогою мотанки висловлювали думки чи побажання.. кожен елемент лялі важливий і має своє значення. Спіраль означає рух і розвиток. Підняті догори рукирадість. Намистодостаток. Таку лялю створювали як для себе, так і на подарунок. Вона символізувала побажання натхнення, радісного життя та щастя. Тож наступна стаття «Мотанка «Радість»» допоможе вам власноруч створити свою радісну мотанку.




3.    Мотанка «Радість» (Рукоділля). // Моє хобі. 2021. - 8. – С 6.


Також мотанки виконували одразу декілька функцій. Ними гралися, за допомогою них навчалися: розвивали руки, вчилися добирати кольори, прикрашати лялю (а пізніше і свій одяг), вчилися відповідального ставлення до роботи. Мотанки дарували на знак любові, поваги чи вдячності. І, звісно, вважали, що вони оберігають людину і дім. Зараз мотанки знову стали популярними. Нині це окраса інтерєру та чудовий подарунок. Тож пропонуємо до вашої уваги ще одну мотанкузимовий янгол.





4.    Мотанка «Зимовий янгол» (Рукоділля). // Моє хобі. 2021. - 8. – С 8.


Симпатичні стильні шапки з помпонами зараз носять і чоловіки, і жінки і діти. Сам же декоративний елемент як тільки не називають: бомбон, бубон, балабон і ще багато інших варіантів, хоча правильною вважається назва «помпон», що походить від французького pompeпишність, торжество.

Зараз же це виключно декоративний елемент, але спочатку він мав кілька важливих функцій. Які ж саме функції він виконував, розповість стаття «Помпон».




5.    Помпон (Скарбничка цікавого). // Моє хобі. – 2021. - 8. – С 15.


Боулінг (від англ. to bowl котити) – легка спортивна гра, що не вимагає спеціальних спортивних навичок. Легкість і простотаце головні характеристики, завдяки яким боулінг протягом багатьох століть залишається популярним серед мільйонів людей. Грати у боулінг може кожен, тут не мають жодного значення зріст, вага, вік тощо.

Точна дата появи цього виду спорту не відома, але прототипи існували в багатьох стародавніх країнах. Стаття «Боулінг» розповість нашим читачам про історію створення цієї цікавої гри.




6.    Боулінг (Легка спортивна гра). // Моє хобі. 2021. - 8.  С 16.


Останнім часом точковий розпис став неймовірно популярним. Основний принцип роботивізерунки формуються точками. Вони можуть мати різний розмір і колір, а також можуть бути нанесені різними фарбами. Головна перевага точкового розписуйого простота. Навіть той, хто вперше взяв у руки пензлик, легко впорається з роботою. Отже, наостанок, пропонуємо нашим читачам з допомогою цікавої статті власноруч розписати фоторамки у східному стилі.




7.    Розпис фоторамки у східному стилі (Точковий розпис. Рукоділля). // Жасмин. – 2021. - 8. – С 22.

Сподіваємося наші підбірки стануть Вам у нагоді, гарного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар