вівторок, 12 жовтня 2021 р.

 На варті Української держави!



14 жовтня в Україні відзначають День українського козацтва. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відігравало вирішальну роль у становленні нашої держави. Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Сам образ козака став символом найкращих лицарських чеснот. Козацька Запорізька Січ проіснувала більше як двісті років, але найвідомішим представником козацької верхівки був Богдан Хмельницький. Саме він очолив визвольну війну 1648 року.

Цього року виповнюється 75 років з часу створення Української повстанської армії, символічним днем заснування якої є 14 жовтня 1942 року.

14 жовтня наша країна у День захисників і захисниць України вшановуватиме мужніх захисників нашої держави. Впродовж років свободу тяжко виборювали наші пращури. Вони гартували свій дух силу волі та мужність. Тож ми мусимо зберегти те, що нам дароване важкими зусиллями. Та, на жаль, не так легко це вдається. Довгі роки Україна перебуває в стані війни, на якій гинуть захисники нашої країни. Ми маємо надію, що скоро війна закінчиться. Та зараз хоробрі вояки, щодня наражаються на небезпеку, захищаючи нашу країну.






Немає коментарів:

Дописати коментар