середу, 18 березня 2015 р.

Світ захоплень наших читачів.

 В Зіньківській районній бібліотеці для дітей  оселилась справжнісінька  казка. Виставку  авторської текстильної ляльки відкрили в читальному залі. Майстри Зіньківщини представили свої авторські роботи, серед яких казкові герої, автентичні та портретні ляльки. 

Виготовлення текстильної ляльки сягає глибоких українських традицій, колись такі іграшки були чи не в кожній домівці і вважались оберегами. Дещо призабуте, це рукоділля сьогодні стає одним із найпопулярніших хобі багатьох жінок.  Адже ідеї та образи самі приходять в голову. Спеціалістиговорять, що такі рукотворні, не "конвеєрні" вироби сьогодні надзвичайно актуальні. Адже лялька – не просто іграшка, це – інструмент виховання дитини. 




 У свої роботи майсти вкладають  талант скульптора, модельєра, перукаря і навіть режисера. Кожна лялька виконана в єдиному екземплярі, відповідно - з індивідуальним характером, та настроєм. Як і всі митці, автори дотримується власного стилю.

 

Будь-яка авторська лялька не просто створюється, вона – народжується.  

 Захоплення викликає кожна лялька зроблена умілими руками майстринь, в кожну ляльку майстриня вклала свою любов, кожна лялька має свій характер. Ось хоча б цей усміхнений Кирило з повним мішком грошей.

 

Весняний їжачок дарує квіти, щоб створити весняний настрій.

 

В компанії вони теж почувають себе дуже добре. Бабуся наділа окуляри і в`яже на спиця, Кирило рахує грошенята, казковий Алладін тільки що виліз із своєї лампи, Кухар присів відпочити після трудового дня.



Веселий домовий.


Дівчинка.



Веселий кухар.

 

Бабуся Яга прилетіла в ступі.



Бабуся Марія.

 

Бібліотекарі планують самі навчитися виготовляти такі ляльки і влаштовувати майстер-класи для дітей.



Немає коментарів:

Дописати коментар