четвер, 3 грудня 2015 р.

Українська самобутня художниця Катерина Білокур



7 грудня виповнюється 115 років від дня народження української самобутньї художниці Катерини Білокур. Художниця зі своїми картинами органічно могла існувати у будь-яку епоху. В загубленому селі Богданівці Київської обласі вона провела усе життя, свідомо витративши його на те, щоб її, сільську жінку, просто визнали за художницю. Катерина Білокур сама вивчилась живопису, любила малювати квіти. Вона відрізнялась від свого сільського оточення, була самобутньою мрійницею. Картини вражають своєю самобутністю, бо художниця була вільна в своїх фантазіях та манері втілення їх на полотні.
Катерина Білокур є непересічною особистістю, яка на початку шляху до "святого малярства" працювала, приховуючи свої картини, наче гріх, але, перемігши долю, дійсно довела, що народжена бути художницею з ліричним і дуже індивідуальним даром.



В читальному залі Зіньківської районної бібліотеки для дітей проведено годину мистецтва "Українська самобутня художниця Катерина Білокур", на якій взяли учні 6-А класу Зіньківської спеціалізованої школи №2. Діти із великим задоволенням ознайомилися з біографією та мистецькою спадщиною  художниці, милувалися картинами, ознайомилися з викладкою літератури "Віконце у світ Катерини Білокур".







Мистецтво української вишивки

У наш час багато дівчаток, а інколи й хлопчиків уміють і люблять вишивати. Це хобі можна назвати своєрідним відродженням українських традицій. В читальному залі Зіньківської районної бібліотеки для дітей  пройшов урок народознавства "Українська вишивка - світ краси і мистецтва ", де діти ознайомилися з мистецтвом та історією виникнення української народної вишивки, переглянули літературу з книжкової виставки "Українська вишивка". Вишивання є найвідомішим та найулюбленішим видом прикладного мистецтва, який з давніх-давен використовувався для прикрашання одягу, і відрадно, що на сьогоднішній день це мистецтво відроджується і передається наступним поколінням.

Біля книжкової виставки.





Інстоляція - це цікаво!


Виготовляємо інстоляції з книг










Зимова казка малює свої візерунки


Виставка витинанок зроблених руками дітей у творчій майстерні "Бібліоумійки".


Немає коментарів:

Дописати коментар