середу, 1 червня 2016 р.

День захисту дітей

Найбільше я хочу, щоб мир був на світі,
Як небо - у зорях, а сад наш - у квітах.
Найбільше я хочу, щоб сонце щоранку
Зі мною віталось, присівши на ганку.
Щоб мирне небо на усій Землі
Єднало всіх дітей по всьому світу.
І хай літають завжди журавлі,
І колоски видзвонюють налиті.

1 червня у всьому світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Мабуть недаремно із усіх 365 днів року для дитячого свята обрали саме цей літній день. Перше червня, як перша сторінка чарівної дитячої казки. В ній буде все, що захочуть діти - походи, розваги, подорожі. Ну, якщо і не на край землі, то хоча б в село до бабусі. А це чи не найкраща річ.
Діти - найкращий народ на світі, тому ми, дорослі повинні надавати дітям все найкраще для їхнього духовного і фізичного вдосконалення, розвивати їх здібності і вміння.
Так в читальному залі Зіньківської районної бібліотеки для дітей пройшов День захисту дітей "Подорож в країну сонячного дитинства" на який завітали дошкільнята садочку №2 та учні 4-А класу Зіньківської СШ №2. Дітей привітала в. о. заступника директори по роботі з дітьми Верьовка Л.М.  зі святом. Підвели підсумки конкурсу районного відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу "Мрії про Україну: дитячий погляд". На конкурс було представлено 65 роботи у номінаціях: малюнок - 35 робіт. поетичні твори - 13, прозові твори - 17. У конкурсі взяли участь 50 дітей віком від 10 до 16 років, які є користувачами Зіньківської районної бібліотеки для дітей, Опішнянської селищної та двадцяти   бібліотек-філіалівЗіньківської ЦБС, вихованці  художньої студії "Первоцвіт" Зіньківської станції юних техніків. Переможцями районного відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу "Мрії про Україну: дитячий погляд" стали:
 у номінації проза - вікова категорія 10-12 років - МусієцьЛілія (Заїченська бібліотека-філіал),
13-16 років - Влох Ілона (Шилівська бібліотека-філіал);
у номінації вірші - вікова категорія 10-12 років - Хабалова Анастасія (Бобрівницька бібліотека-філіал),
13-16 років - Руденко Діана (Артелярщинська бібліотека-філіал);
у номінації малюнок 10-12 років - Фучко Людмила (Комсомольська бібліотека-філіал),
13-16 років  Холоша Руслана (РДБ), Жугар Леся (Ставківська бібліотека-філіал), Хожій Яна (Власівська бібліотека-філіал).
Під час свята діти співали, розказували вірші, грали в ігри, приймали участь у конкурсах, розгадували загадки, веселилися. Захід вдався на славу. В кінці свята діти одержали надувні кульки та солодощі. Спонсором свята виступив підприємець Радченко Федір Федорович, за що діти та працівники дитячої бібліотеки висловлюють йому велику вдячність.





 Під час проведення свята.






Діти декламують вірші про День дитинства.




Іде захоплююча гра!






Ми танцюємо і співаємо пісень. 







Гра "Веселий ярмарок".









Огляд виставки творчих робіт "Мрії про Україну: дитячий погляд".




Солодощі від спонсора Радченко Федора Федоровича.
 



Звучить пісня.


Немає коментарів:

Дописати коментар