четвер, 15 вересня 2016 р.

Ростимо хорошого читача



Сьогодні батьки скаржаться на те, що заставити дитину читати книгу - завдання не для слабких. Сучасні діти - доки в гаджетах, але зовсім не привчені читати. Як виправити таку ситуацію?
Навряд хтось буде сперечатися з тим, що важливо навчити дитину любити читати. Та цього замало. Потрібно привити дітям смак до якісної книги. В сьогоднішньому різноманітті дитячих книг зробити правильний вибір непросто. Що запропонувати дитині, щоб дійсно було "розумне, добре, вічне"? Є декілька нехитрих добрих правил.
Формуємо мотивацію - це означає, що потрібно пропонувати читати дитині книгу потій темі, якою вона цікавиться - про  динозаврів, чарівні пригоди. Правильно вибрана книга допоможе зацікавити маленького читача до читання.
Інформацію про сучасні дитячі книги вам надасть бібліотекар дитячої бібліотеки, допоможе познайомитися з творчістю молодих авторів, запропонє списки книг, присвячених якійсь конкретній темі: цирку, піратам, вікінгам, дівчаткам, богатирям і таке інше. Завжди можна попросити допомоги у спеціаліста.

На кожного книга впливає по-різному. Якщо дитина переживає разом з героями книги -  вчиться співпереживати. Класична художня література пропонує нам моделі поведінки, що допомагають дитині при адаптації в шкільному колективі. На відміну від того, хто не читає, той, хто читає, розвиває пізнавальне ставлення до світу.  

Книги люблять зміну полиць, вони ждуть своїх маленьких читачів у нас у бібліотеці. Тож запрошуємо дітей та їх батьків долучитися до скарбниці знань та взяти книги додому.



Немає коментарів:

Дописати коментар