пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

Земля моїх предків - рідне місто моє!



Так, це для тебе дійсно свято,
І радісна щорічна мить,
Дозволь тебе нам привітати,
Піснями щирими зігріть.
Наш рідний край, прийми вітання,
Повір, це свято і для нас,
Ми не втрачаєм сподівання,
Що буде кращий, кращий час.
І не втрачаємо поваги
До тих, хто зберегти зумів
Маленьку, рідну, ніжну квітку
З простою назвою - Зіньків.
Бажаємо тобі зростати
І не втрачати милий цвіт,
Щорічно будемо вітати,
Живи, Зінькове, безліч літ!
                              Олександр Друмов
У сузір`ї малих і великих міст Полтавщини наше рідне місто Зіньків  має своє власне обличчя, історію, традиції, звичаї,  є гордістю і окрасою рідного краю. Із сивої давнини, з часів козацької вольниці бере свій початок мальовниче місто Зіньків. Нині - це красиве й ошатне місто з  розвиненою соціально-культурною сферою. Сьогодні, святкуючи 6 вересня  День міста, Зіньків зберігає свою історичну  самобутність й унікальність, став осередком духовності і культури Зіньківського краю. Місто успішно живе й розвивається.
 Працівники Зіньківської районної бібліотеки для дітей до Дня міста  провели віртуальну подорож  "Мій край - це серця рідна пристань" для учнів 2-А класу Зіньківської спеціалізованої школи №2, класовод Чикало Світлана Володимирівна. Діти ознайомилися з історією міста, архітектурними будовами та будівничим міста Воздвиженським Іваном Семеновичем.




В читальному залі організована краєзнавчу книжкову виставку "Земля моїх предків - рідне місто моє", яка відображає багатогранну панораму історії міста Зінькова - від часів заснування до наших днів, розповідає про  цікаві події і факти, які вплинули на долю краю, про видатні імена Зіньківщини. Книжкова виставка, як кришталеве чисте джерело відзеркалює минувщину і сучасність, велику любов до рідної  землі, що відображена в творчості Григорія та Григора Тютюнників, Івана Цюпи, Миколи Зерова та інших письменників-земляків. 





10 весесня о 15-00 відбудеться урочисте святкування Дня міста. Запрошуємо дітей взяти участь у виготовленні вітальних листівок "Рідному місту присвячується" що відбуватиметься у "Майстерні радості Бібліотечної королеви", яка буде працювати на святі. 


Немає коментарів:

Дописати коментар