середу, 4 квітня 2018 р.

День дитячої книги


2  квітня  з ініціативи Міжнародної ради дитячої книги  у світі відзначають Міжнародний день  дитячої книги в день народження Ганса Крістіана Андерсена. 
Книга  поруч з дитиною від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають вам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі екзотичні країни. З книгою кожен із вас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.
Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г. К. Андерсен - автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок. Тому в день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, у всьому світі відзначаємо Міжнародний день дитячої книги.
З нагоди свята в Зіньківській районній бібліотеці для дітей відбулася презентація виставки дитячих книг "Шануймо книгу, як найвищу святість". 
Дитяча книга – це перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя. 
У наш складний бурхливий час, коли стрімко зростає потік інформації, що його дістає дитина з усіх можливих джерел, твори дитячих письменників проходять випробування на подальше життя. 
Наталя Забіла - одна з найстарших українських письменниць, яка писала переважно для дітей. Впродовж усього творчого життя вона сповідувала один принцип: для дітей треба писати так само добре, як і для дорослих, інавіть краще. Саме тому книжки письменниці й донині читають, знають і люблять. Зроблене Наталією Львівною в дитячій літературі важко переоцінити. Твори сучасних українських  дитячих письменників  Зірки Мензатюк, Лесі Воронини, Ірини Мацко, Марини Павленко, Сашка Дерманського користуються увагою маленьких читачів Зіньківської районної бібліотеки для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар