четвер, 20 серпня 2020 р.

 

               Любі наші маленькі читачі!
            До Вашої уваги – свіжа преса!


Сьогодні Вашій увазі пропонуємо статті з журналів.

Тут Ви дізнаєтеся про маленьких коней – поні. Скільки порід налічує цей дивовижний коник?! Дізнаєтеся про їхній спосіб життя, чим зазвичай вони харчуются та багато чого іншого.

У молекулярній кухні доволі часто поєднуються здавалося би непоєднувані смаки. Шоколад і часник, полуниця і томати, вишня і базилік, огірок і перець чилі, кавун і моцарела – не зовсім звичні, але, як стверджують прихильники фудпейрінгу, вдалі поєднання. «Кулінарна провокація» саме таку назву має стаття в якій про дивовижні поєднання цих та інших продуктів розповість вам сучасна молекулярна кулінарія.

Кевлар – не надто поширене слово, проте воно відоме навіть хлопчакам, які полюбляють грати в онлайн – гру «World of Tanks». Саме про винахідницю цього б здавалося звичного на даний час кевлару з якого виготовляють каски та жилети для військових – Стефані Луїзу Кволек (1923 – 2014), розповість стаття «Хімікиня, яка зробила наш світ безпечнішим».

Пустелі. Асоціації очевидні та однозначні. Подекуди ви вже звикли до фактів про пустелю Антарктиду, Сахару, Атакаму як очевидних рекордсменів у своїй номінації. Але є «родичі» таких ландшафтів, які дивують навіть найдосвідченіших туристів. Саме про «родичів» цих відомих пустель ви дізнаєтесь зі статті «Парад пустельних унікумів».

Про різнокольорові, як веселка Іриси, розповість вам стаття «Веселкові квіти, або півнячий хвіст».

«Рекорди космічної малечі: комети», саме таку назву має стаття з якої ви дізнаєтесь про таємничих хвостатих гостей зоряного неба, які теж встановили чимало рекордів!

Фізично – філологічно – космічна суміш, саме такими словами можна охарактеризувати той незвичний «коктейль» про який буде йти мова в статті «Коктейль із мови, фізики та таксі у космос».

І наостанок з допомогою «Мовних барв» ви вирушите в поетичну мандрівку і порините у світ творчості обдарованої жінки, майстерної української письменниці – Лесі Українки. Сподіваємось наші підбірки стануть Вам у нагоді, гарного перегляду!


1.    Поні (Все про поні). // Ведмедик Баррі. – 2020. – №7 – 8. – С 24.





2.    Боярських Г. Кулінарна провокація (Хімія на кухні, молекулярна кулінарія) / Г. Боярських. // Колосок. – 2020. – №8. – С 2 – 9.




3.    Рудас Ю. Хімікиня, яка зробила наш світ безпечнішим (Біографія Стефані Луїзи Кволек (1923 – 2014), яка винайшла кевлар) / Ю. Рудас. // Колосок. – 2020. – №8. – С 10 – 15.






4.    Пасанецька Ю. Парад пустельних унікумів (Озера і лагуни, оазиси з екзотичними рослинами і кам’яні скульптури серед унікальних пустель земної кулі) / Ю. Пасанецька. // Колосок. – 2020. – №8. – С 16 – 25.





5.    Вихівська Г. Веселкові квіти, або півнячий хвіст (Іриси. Квіти) / Г. Вихівська. // Колосок. – 2020. – №8. – С 26 – 33.




6.    Шевчук О. Рекорди космічної малечі: комети (Все про комети) / О. Шевчук. // Колосок. – 2020. – №8. – С 34 – 39.




7.    Мороз І. Коктейль із мови, фізики та такі у космос (Фізика і життя) / І. Мороз. // Колосок. – 2020. – №8. – С 40 – 45.


8.    Мовні барви («Contra Spem Spero!» Л. Українка). // Колосок. – 2020. – №8. – С 48 – 49.

Немає коментарів:

Дописати коментар