неділя, 9 серпня 2020 р.

Хай в серці кожної дитини живе любов до України


                   

День Незалежності України –  визначна дата, що навічно увійшла в історію Української держави. Перші кроки незалежності сталі випробуванням для всіх українців  –  тестуванням на зрілість, терпіння, толерантність. Напередодні Дня Незалежності пропонуємо Вам онлайн-вікторину «Хай в серці кожної дитини живе любов до України»  яка допоможе згадати знакові історичні події. Для того щоб правильно виконати завдання вікторини необхідно уважно прочитати запропоновані запитання і відправити відповіді на електронну адресу zinkivdetska@gmail.com

 Відповіді приймаються до 21 серпня 2020 року. Переможці будуть нагороджені солодощами.

Бажаємо Вам успіхів у вікторині та вітаємо всіх з прейдешнім святом!

  1. Як називалися воїни, що майже 300 років боронили Україну від зовнішніх ворогів?

  2. Яку назву мала козацька держава, створена за Дніпровськими порогами?

  3. Як називався начальник козацького війська?

  4. Під керівництвом якого гетьмана Україна вела Національно-визвольну війну проти поляків?

  5. Хто є батьком української історії?

  6. Який гетьман зрадив російського царя Петра І, перейшовши на бік шведів?

  7. Які умови треба  було виконати, щоб стати козаком?

  8. За чиїм наказом була зруйнована  Січ?

  9. Як називалась перша слов’янська держава?

  10. Автор слів гімну України?

  11. Як називається основний закон України?

  12. Назвіть композитора, який поклав вірш Чубинського, що став гімном, на музику...                                        2 конкурс – «Географічний»


  1. Назва обласного центру, яка складається зі слова – назви однієї з основних зернових культур в Україні та слова, яке означає стан спокою та гармонії, період між війнами.

  2. Назва обласного центру України, яка складається з двох слів в перекладі російською мовою: перше слово – назва неотруйних змій, поширених по  вмій території України; друге – тип поселення, в Україні має нараховувати понад 10 000 осіб, більша частина жителів якого зайнята поза сільським господарством.

  3. Назва історико-географічного регіону  України. Слово складається з двох частин: перша – низинна старовинна історична місцевість міста Києва, стародавній район ремісників і річковиків; друга – назва однієї з нот.

  4. Назва обласного центру України, яка складається із слова, що означає вид єдиноборства, поширеного в Японії, в якому два борці виявляють сильнішого на круглому полі. Останню літеру цього слова замінюємо на українську літеру «и».

Немає коментарів:

Дописати коментар