пʼятниця, 16 жовтня 2020 р.

 

Любі наші маленькі читачі!

До Вашої уваги свіжа преса!


Сьогодні Вашій увазі пропонуємо статті з журналів.

Пінгвінидивовижні птахи. Ці безкрилі водоплавні створіння живуть тільки на південній півкулі. Більшість видів пінгвінів мешкає в Антарктиді й на деяких островах цієї півкулі. І тільки не численні види мають пристосованість до життя в помірних і тропічних кліматичних зонах. Стаття «Дивовижні птахи» познайомить Вас з цими незвичними птахами.

Яскраві, власноруч оздоблені пляшки, створюють особливий стиль інтерєру, показують характер свого господаря, задають настрій. За допомогою статті «Декор пляшок» юні умільці зможуть власноруч оформити інтерєр своєї кімнати.

Етикетце правила ввічливої поведінки людей у різних ситуаціях.

У кожній країні є свої особливості етикету. Але є спільне правило для всіх країнвзаємоповага, вміння бути ввічливими та поводитися так, щоб проведений час викликав у всіх приємні емоції. Стаття «Що таке етикетпознайомить наших юних читачів з правилами етикету.

«Коли спалахує феєрверк, ніхто більше не дивиться на зоряне небо» казала колись Марія фон ЕбнерЕшенбах. Стаття Скворцової Людмили «Мистецтво вогню» познайомить наших юних читачів з історією виникнення такого яскравого дійства, як феєрверк.

Мудрі говорили колись, що «Бог створив квіти, щоб прикрасити наше життя», що вони «залишки раю на землі», «вірші природи» і «одне з найкращих її творінь». Важко знайти людину, яка б не любила квіти. Хтось обожнює всі без винятку, інший надає перевагу тільки певним видам, а в когосьєдина улюблениця. Але серед квіткового царства є одна квітка, яка пізнала і безмежне фанатичне захоплення, і шалену ненависть. Ця квіткатюльпан. Стаття Галини Вихівської «Турецький тюрбан» розповість нашим читачам історію цієї дивовижної квітки.

Яблуняулюблене народами дерево не тільки за весняний неповторний розмай, а й за чудодійну силу і смачні плоди. Багато міфів і легенд присвячено яблуні та її плодам. У багатьох казках йдеться про дику яблунюзахисницю, про молодильні і магічні яблука, що надають богатирської сили. Плоди яблуні справді мають чудодійні властивості та зберігають у собі багато таємниць. "Таємниці яблука, символа пізнання" саме таку назву має стаття автора Оксани Загубинога, яка розповість юним природознавцям про це дивовижне дерево.

Наступна стаття «Країна на самому краю Землі» автора Ірини Костенецької познайомить юних любителів географії з Ісландієюфантастичним островом з неземними пейзажами, краєм льодовиків та гейзерів, вулканів, водоспадів та фіордів. З містичною землею контрастів, північного сяйва та білих ночей.

Стаття Людмили Петринки «Мандрівка столицями країн світу. Частинапродовжить цікаву подорож столицями світу.

«Планети - рекордсмени» Олександра Шевчука познайомить юних астрономів з таким поняттями як: карликові планети, планети та екзопланети. А також розповість про дивовижні космічні рекорди.

І на сам кінець з допомогою «Мовних барв» юні любителі поезії зможуть прочитати вірш Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти - людина?...» українською та англійськими мовами.

Сподіваємось наші підбірки стануть Вам у нагоді, гарного перегляду!




1.    Дивовижні пінгвіни (Цікаві факти). // Задавака. – 2020. - 19. – С 3.




2.    Декор пляшок (HAND MADE). // Задавака. – 2020. - 19. – С 14.












3.    Що таке етикет?. // Колосочок. – 2020. - 21 – 24. – С 1 – 16.







4.    Скворцова Л. Мистецтво вогню (Історія феєрверка) / Л. Скворцова. // Колосок. – 2020. - 10. – С 2 – 9.







5.    Вихівська Г. Турецький тюрбан (Тюльпан. Квіти). / Г. Вихівська. // Колосок. 2020. - 10. С 10 – 17.






6.    Загубинога О. Таємниці яблука, символа пізнання (Рослини. Частина 1) / О. Загубинога. // Колосок. 2020. - 10. С 18 – 23.







7.    Костенецька І. Країна на самому краю Землі (Ісландія. Мандрівка Європою) / І. Костенецька. // Колосок. 2020. - 10. С 24 – 31.







8.    Петринка Л. Мандрівка столицями країн світу (Мандрівка світом. Частина 2) / Л. Петринка. // Колосок. 2020. - 10. С 32 – 39.







9.    Шевчук О. Планетирекордсмени (Космічні рекорди) / О. Шевчук. // Колосок. 2020. - 10. С 40 – 47.




10.   Мовні барви (Вірш В. Симоненко «Ти знаєш, що тилюдина?...» українською та англійською мовами). // Колосок. 2020. - 10. С 48 – 49.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар