вівторок, 1 червня 2021 р.

Краса землі моєї - діти!


Сьогодні, 1 червня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Це свято вперше відзначалося в 1950 році в 51 країні світу.                              В Україні День захисту дітей відзначається з 1998 року. У 1959 році Організація Об`єднаних націй прийняла декларацію прав дитини, в якій проголошені соціальні та правові принципи, що стосуються захисту та благополуччя дітей.

20 листопада 1989 року Генеральною асамблеєю ООН була прийнята Конвенція про права дитини, яка вважається світовою конституцією для дітей. Україна ратифікувала конвенцію 27 вересня 1991 року, й відтоді цей документ є частиною національного законодавства.
Символом Міжнародного дня захисту дитини є зелений прапор, на якому намальовано п’ять фігурок людей різного кольору, які стоять на поверхні Землі. Це символізує об’єднання та розуміння різних народів світу, незалежно від раси та національності.


Працівники відділу обслуговування дітей КЗ "Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г.Короленка" до Дня захисту дітей встановили біля бібліотеки святкову фотозону "Краса землі моєї - діти!", де усі бажаючі мали змогу сфотографуватися. 

Учні 4-б класу Зіньківського ліцею ім. М.К.Зерова (класовод Липенко Тамара Володимирівна) ознайомилися з виставкою нових надходжень дитячої літератури українських та зарубіжних письменників "Поринь у літо з новою книгою", працівники бібліотеки запросили дітей до літніх читань. Діти давали відповіді на запитання літературної вікторини "Знайомих книг улюблені герої",  показали свою ерудованість та знання літературних творів, за що одержали солодощі.

 Любі діти! Фотозона буде встановлена в читальному залі відділу обслуговування дітей, запрошуємо  усіх  бажаючих долучитися до літніх читань та сфотографуватися у святковій фотозоні.





























































 

1 коментар:

  1. Щиро вдячні працівникам бібліотеки за чудовий захід, за змістовну вікторину та солодкі призи!

    ВідповістиВидалити