суботу, 5 червня 2021 р.

 

Любі наші маленькі читачі!

До Вашої уваги свіжа преса!


Сьогодні Вашій увазі пропонуємо статті з журналів.

Роботице не просто залізні створіння. Ці прилади мають різний вигляд, але мають однакове призначення: усі вони виконують операції, на які їх запрограмовує людина. Без роботів на сьогоднішній день не існувала б жодна галузь людської діяльності, адже вони скрізь, починаючи від звичайних харчових фабрик та машинобудівних заводів і закінчуючи сучасними досягненнями в медичному протезуванні

Для тих читачів, які хочуть більше дізнатися про них, і про те, якими все ж таки ж будуть роботи майбутнього, корисними будуть статті «Робота для робота» та «Неймовірне поруч» в журналі «Пізнайко» 6 за 2021 рік.




1.    Робота для робота (Цікаві факти). // Пізнайко. – 2021. - 6. – С 6.




2.    Неймовірне поруч (Роботи майбутнього). // Пізнайко. – 2021. - 6. – С 20.


Ви, мабуть, чули терміни «запозичені слова» і «питомі слова»? Наприклад, слово лайфхак. Ясна річ, воно запозичене! А айфон чи компютер? Зрозуміло, що теж. А от корабель, лебідь, козак? «Ну, це українські слова», - мабуть скажете ви. «Чому ви так думаєте?» - запитаємо. «Бо звучать поукраїнські», - аргументуєте ви. Ми ж лише посміхнемся і запропонуємо вам статтю Левкової Анастасії «Словамігранти» в журналі «Однокласник» 5 за 2021 рік, яка більш детально розповість вам про те, звідкіля ж взялися «запозичені» і «питомі» слова в українській мові.




3.    Левкова А. Слова мігрантиЗапозичені» і «питомі» слова в українській мові) / А. Левкова. // Однокласник. – 2021. - 5. – С 30 – 31.

Сподіваємося наші підбірки стануть Вам у нагоді, гарного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар