вівторок, 21 грудня 2021 р.

 

Подорож по країні новорічній

    У відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківської публічної бібліотеки ім. В.Г. Короленка» організована книжкова виставка для учнів 1-9 класів «Подорож по країні новорічній», де розміщена література та періодичні видання про зиму, Новий рік та Різдво. В журналах Ви можете ознайомитися з віршами, скоромовками, загадками, колядками, казками та оповіданнями. 


     Ця казка з такою холодною назвою уже майже 200 років зігріває мільйони дитячих сердець у всьому світі. Її автор — геніальний данський казкар Ганс Християн Андерсен (1805–1875). «Снігова Королева» — своєрідна візитна карточка «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» у міжнародному книжковому світі. Головна героїня цього твору – це Снігова Королева, а маленька дівчинка Герда, яка своєю добротою й самовідданістю перемагає повелительку снігового царства і звільняє від лихих чарів свого названого брата Кая. Ця казка оповідає про те, що людина може здолати будь-які перешкоди, якщо в її серці живе любов!

       «Різдвяна пісня в прозі» Чарльза Діккенса (1812—1870) — один із кращих творів світової літератури. Це повість про найвищі людські цінності. Вона має казковий сюжет: про серйозні речі легше говорити, надавши їм казкової форми. У Різдвяну ніч в оселі головного героя з’являються невблаганні й незворушні духи, які допомагають йому переосмислити життя, зрозуміти його велич і красу. “Різдвяна пісня” вчить нас добру і застерігає від лихих вчинків, вселяє віру, що в житті не буває безвихідних ситуацій. Людина завжди має шанс стати кращою. Робити добро ніколи не пізно — каже мудрий письменник.

    Ці історії переносять у Карпати і в Різдво, як машина щастя. Адже саме там щастя було найоднозначнішим — у карпатському дитинстві Ярослави Терлецької і Галини Петросаняк. Тут органічно сплітаються казкові сюжети, гуцульський дух і старовинні коляди.

    Найкращі різдвяні історії. До цієї збірки увійшли переклади творів відомих казкарів та письменників. Малий читач дізнається, як сніговики готувалися до справжнього конкурсу краси, як Санта Клаус відпочиває після Різдва, а ельфи трудяться на іграшковій фабриці та ще багато-багато цікавого...

         Вільям дивовижним чином опиняється в майбутньому і дізнається, що в ньому немає Різдва – улюбленого свята хлопчика і його тата. Він не може повірити, що існування Санти, ельфів та магічних оленів опинилося під загрозою через найголовнішого нечемнюха – містера П. Чи вдасться Вільямові разом із Різдвозавром і Брендою змінити хід подій, щоб врятувати своїх друзів зі Снігового ранчо? Ким насправді є загадкова Зимова Відьма? Щоб дізнатися про це – читайте нову захопливу книжку Тома Флетчера.


    Хіба ж можна пройти повз таку виставку, не прихопивши із собою для читання хоч одну із представлених книжок та журналів? Тож Відділ обслуговування дітей запрошує Вас до нашої книгозбірні! Чекаємо!




Немає коментарів:

Дописати коментар