середа, 1 червня 2022 р.

Дитинство – країна розваг та мрій

 

«Дитинство країна розваг та мрій»

(до Міжнародного дня захисту дітей)

         Щороку в перший день літа Україна разом зі всім світом святкувала веселе, щасливе, мирне і наймиліше свято - Міжнародний день захисту дітей.

         Разом з усіма працівники відділу обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка» мріяли, планували, готувалися дарувати святковий настрій своїм маленьким читайликам…

         Та гул ворожих літаків і танків, свист снарядів та мін, сполохи пожеж увірвалися в наше життя, жорстоко перекресливши наші мрії та сподівання.

         Скільки їх, зовсім маленьких і трішки старших, веселих, допитливих, цікавих побачили всі жахіття війни не на екрані телевізора чи комп’ютера, не з книжки чи розповіді дідуся, а відчули сповна у підвалах та бобмосховищах, на станціях метро чи площах вокзалів, у здавалось би таких міцних стінах власних домівок…  

         Вони зараз так швидко дорослішають, наші маленькі, але все ж залишаються дітьми – з вірою, сподіваннями, мріями на мирне майбуття.

         І ми, дорослі, тримаємось, тримаємось завдяки їхній вірі в нас, завдяки маленьким долонькам та довірливим оченятам,  що разом з нами тримають стрій, вірять у перемогу і сподіваються на свято…

         Тож у перший літній день, який порадував зіньківчан та всіх, кого прихистила наша громада, справжнім теплом, бібліотекарі відділу обслуговування дітей вирішили подарувати малечі, яка відпочивала в дитячому парку міста, в тому числі і дітки з сімей ВПО, радість від творчості, коли робиш щось своїми руками. Ними був проведений майстер-клас з виготовлення патріотичних браслетів «З Україною в серці». Від бажаючих створити браслетик відбою не було, адже всі ми патріоти своєї країни.

А щоб літній відпочинок був цікавішим, дітлахам було запропоновано новинки книжкового фонду бібліотеки на книжковій виставці «Веселкова країна дитинства».

Дорогі діти, щиро вітаємо вас зі святом, віримо, що зовсім скоро ми святкуватимемо свята під мирним небом, нехай збуваються всі ваші мрії, очікування та сподівання, вітаємо також батьків і бажаємо всім витримки, мирної блакиті та щирих дитячих обіймів! Зі святом! Все буде Україна!

 







 

Немає коментарів:

Дописати коментар