пʼятницю, 9 вересня 2022 р.

 

Спорт-це биття твого серця, твоє   дихання, твій ритм життя

            (викладка літератури до Дня фізичної культури і спорту )

 


 Свято День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно засновано в 1994 році. Це свято здорового способу життя і радості, молодості та краси. У нашій громаді десятки і сотні юнаків та дівчат займаються спортом, гартують себе фізично, ведуть здоровий спосіб життя, що позитивно позначається на їх здоров’ї та самопочутті. 

Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту.

Всій Європі було відоме ім'я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.

Легендою українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), який встановив в 1994 році ще ніким не побитий світовий рекорд зі стрибків з жердиною - 6 м 14 см.

Футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов відзначені «золотим м'ячем» як найкращі футболісти Європи.

Визнана в світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних і 4 бронзові), - це найбільше досягнення в історії олімпіад. Боксерів Володимира і Віталія Кличків, плавчиню Яну Клочкову, гімнастку Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України.

Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей.   

В цю чудову вересневу суботу вітаємо всіх прихильників здорового способу життя з Днем фізичної культури та спорту України! Будьте нерозлучні зі спортом, мотивуючи оточуючих, поповнити ваші ряди здорових, активних, налаштованих на перемогу, тих, хто вірить у свої сили, людей!

 







Немає коментарів:

Дописати коментар