четвер, 11 січня 2024 р.

 

Наш читач - переможець Всеукраїнського дитячого конкурсу читців поезії «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра»


Національна бібліотека України для дітей оголосила переможців Всеукраїнського дитячого конкурсу читців поезії «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра» з нагоди 200-річчя від дня народження національного угорського поета Шандора Петефі.

         Організаторами Конкурсу були Національна бібліотека України для дітей, Посольство Угорщини в Україні, Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги UA_IBBY, Національна спілка письменників України за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.



         Діти віком від 11 до 18 років з усіх куточків України мали  нагоду відкрити для себе світ угорської поезії та зануритися у поетику свободи та любові.

         Посольство Угорщини в Україні запросило переможців конкурсу на урочисту церемонію нагородження, яка відбулася 6 грудня у Національній бібліотеці України для дітей.

         Надзвичайно приємно, що серед 425 конкурсних робіт, які надійшли на розгляд журі, відзначено і відеороботу нашого талановитого декламатора - користувача ВОД КЗ «Зіньківська публічна бібліотека», учня 6-Б класу Зіньківського опорного ліцею №1  Іллі ВАСІЛЬЄВА.

         Ілля  нагороджений дипломом та призами від організаторів поетичного випробування національного рівня серед учнів 5-8 класів.  На жаль, побувати на церемонії нагородження він не зміг та нещодавно переможець отримав свої нагороди.

Пишаємось нашими творчим і креативним фіналістом, який гідно представив Зіньківщину на державному та міжнародному рівнях.

         Вітаємо! До нових відкриттів та звершень!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар