четвер, 11 квітня 2024 р.

 

«Назустріч зіркам!»

(космічне асорті)



   У всьому світі 12 квітня відзначають Міжнародний день польоту людини в космос .Україна та українці відіграли велику роль у розвитку космонавтики.

   Політ першого космонавта здійснювався під керівництвом видатного вченого-конструктора, автора багатьох космічних розробок - українця ,Сергія Корольова, уродженця Житомира. Українцем, який побачив нашу планету з космосу, був космонавт  Павло Попович. Перший, та поки що єдиний космонавт у незалежній Україні - Леонід Каденюк, 1997 року протягом 17 днів він перебував у космосі в складі українсько-американської експедиції.

      Потім було ще дуже багато українців, які побували в космосі.

    Космос здавна привертає до себе увагу небайдужих людей. Таємниці і загадки Всесвіту не можуть не хвилювати і нинішнє підростаюче покоління.

     Не зважаючи на війну і тривожний сьогоденний час, юних читайликів хвилюють питання: що ж ховається там високо-високо в небі? Чи є життя на інших планетах? Як багато часу потрібно, щоб дістатися до сусідньої Галактики? Відповіді на ці та інші питання шукали користувачі ВОД «Зіньківської  публічної бібліотеки ім. В. Г. Короленка»  під час проведення космічного асорті «На зустріч зіркам». Діти в ході заходу активно обговорювали хто "живе" у космосі, як можна долетіти до зірок та чи існує життя на інших планетах. А ще  разом відправились  у міжгалактичну мандрівку Всесвітом!




    Зараз, під час війни, так важливо пам‘ятати, який ми сильний, незламний народ! Що ми нація, яка допомогла відправити першу людину у космос і надала змогу дотягнутися до Місяця, а про це мріяв весь світ! Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар