четвер, 25 квітня 2024 р.

 

Важкий тягар Чорнобильського неба

(хронограф подій)


         Минає 38 років з часу чорнобильської катастрофи. Україна згадує тих, хто ціною власного здоровя, а часом і життя, протистояв страшному лиху. Серед усіх трагедій, яких зазнало людство на планеті, аварія на Чорнобильській атомній електростанції не має аналогів за масштабами забруднення довкілля та негативного впливу на здоровя людей.

         26 квітня 1986 року, одна з найскорботніших дат в історії нашого народу, спогади про яку, ще довго будуть пронизувати наші серця гострим болем. Чорнобиль і досі для нас є незагоєною раною.

У відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г. Короленка» для юних користувачів було проведено хронограф подій «Важкий тягар Чорнобильського неба», присвячений сумним подіям далекого 1986 року.





         Ми - українці, повинні пам’ятати і вшановувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Память… Саме вона є рушієм революційного поступу в майбутнє і оберегом найвищих загальнолюдських цінностей. Якщо весь народ пам’ятатиме свою історію, він заслуговує на повагу, він вартий того, щоб дивитись у майбутнє.

Ми низько схиляємо голови перед учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції і з особливим почуттям їх вшановуємо.

Велика вам подяка і низький доземний уклін.

Нехай у цей день, день національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться у душах кожного з нас співчуттям і милосердям.

Немає коментарів:

Дописати коментар