пʼятниця, 3 травня 2024 р.

 

«В українській хаті

Великдень дзвоном трепетним луна»

(фольклорний етюд до Великодніх свят)

   З приходом весни, наближається одне з найбільших християнських свят - Великдень.  Це найрадісніше та найщасливіше свято для всіх християн. Цього дня віруючі згадують про чудове воскресіння Ісуса Христа. Воно символізує перемогу життя над смертю, святості - над гріхом. Великдень завжди відзначається у неділю, оскільки саме в останній день тижня воскрес Христос.

    Всі ми чекаємо це свято з піднесеним настроєм, надіями та сподіваннями. Адже ця подія  є фундаментом віри, яка змінила розвиток та життя людства. Кожен, хто шанує це свято, отримує надію на порятунок.

    Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, світлими думками та радісним співом і взаємними привітаннями: «Христос Воскрес!» -  «Воістину Воскрес!»

    Саме на Великдень всі роблять крашанки й печуть паски. Ці вироби зачаровують своєю красою. Вони запашні й духмяні. Змалечку дітки нетерпляче чекають Великодня як найголовнішого й найвеселішого свята.

    У відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В. Г. Корорленка» з учасниками арт-студії «Лайк», весело, у колі друзів, проведено майстер-клас по виготовленню листівки «Великодній зайчик».




    Вітаємо  із світлим і радісним святом – Великоднем. Бажаємо вам щастя і радості, віри і благополуччя! Нехай чудесне свято Пасхи принесе любов та світло у вашу родину, щирість та добро у взаємини, а головне – здоровя і мир. Нехай господня ласка вас зігріває і навчає щастя.

    Христос Воскрес! Воістину воскрес!




Немає коментарів:

Дописати коментар