пʼятниця, 2 квітня 2021 р.

2 квітня - Міжнародний день дитячої книги

2 квітня святкують Міжнародний день дитячої книги. Святкувати цей день розпочали з 1967 року. Ініціатором його започаткування стала Міжнародна рада дитячої книги. Свято приурочене до дня народження одного з найвизначніших письменників-казкарів Ганса Христіана Андерсена. Цей день - чудова нагода привітати усіх, дитячих письменників та видавців дитячої літератури.  

         До Міжнародного дня дитячої книги відділ обслуговування дітей                     КЗ "Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г.Короленка" представляє віртуальний огляд  нових надходжень дитячої літератури сучасних письменників до бібліотеки від Українського інституту книги. 


    Віртуальний огляд дитячої літератури 

    "Чарівний книжковий світ дитинства".

                                                 (Для учнів 1-4 класів)



Лапікури Валерій і Наталя Історії одного домовичка. - Харків: Юнісофт, 2019. - 112с.: іл.

Серія книг про славетного детектива котика Мурро дуже полюбилася українським дітям. Отож зустрічайте нові історії! Цього разу і його товариш домовичок вирушають на конкурс талантів. Чи вдасться їм вибороти першу премію? Які пригоди чекають їх попереду? Про це ви дізнаєтесь прочитавши нову веселу книгу.



Рексик. Велика книга пригод. К: Моя книжкова полиця, 2019. - 270с.


Вам не здалося! Це це той сільський песик Рекс з рудим вушком і плямою довкола ока, знайомий з дитячих мультиків. Він живе своїм безтурботним сільським життям, ну майже безтурботним. На його подвір'ї весело і повсякчас трапляється щось цікаве. То концерт з курями надумають, то виставу, а ще й гості усялякі несподіванки трапляються. Нудьгувати не доводиться, тим паче в такій компанії, де твоїми найліпшими друзями є корова Красуля, кудлатий пес Азор, банда котів, курки, качка Крячка. До речі, всі вони дуже будуть раді знайомству з вами і гостинно запрошують на своє подвір'я!




Кузьменко Дмитро Купи слона! Маленькі пригоди великої Софійки. - Х.: Талант, 2019. - 88с.:іл.

Коли вірити шкільній вчительці пані Стефанії Любомирівні, "Софія, прошу, могла би бути сущим ангеликом. СУЩИМ! Якби..." та Софійка не хотіла робитися ангеликом аж одразу, бо ії так подобається встрявати в якісь пригоди. Навіть у цю хвилину, коли ви читаєте, авжеж встряє у щось нове. І, щиро кажучі, саме за це ії всі і люблять! Книжка "Купи слона або Маленьки пригоди великої Софійки" написана для всіх невгамовних дітлахів, які обожнюють веселі пригоди!





Воронина Леся Прибулець з Країни нямликів. - К.: Повість у 2-х кн. - К.:А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА,2020. - 176с.: іл. 


Це історія про звичайну дівчинку Олянку, що одного разу відкрила неймовірний світ, про існування якого і не підозрювала. Можна з упевненістю сказати, що Олянці дуже пощастило. В один неймовірно дощовий ранок вона помітила маленького чоловічка, який намагаючись нікому не попастися на очі, виліз буквально зі стіни. Чоловічка звали Буцик, він один з жителів Країни нямликів, кожен представник якої володіє неймовірними чарами. Олянка ходить до садочку, ті дітки, які також відвідують садок, впізнають щось в оповіді зі свого побуту. Реальність та казка тісно переплетені, з одного боку - звичайне життя з батьками у міській багатоповерхівці, а з іншого - одного разу Олянка знайомиться з казковою істотою, маленьким чоловічком Буциком, що живе в країні Нямликів, а ця країна - просто у стінах будинку. І починаються пригоди, Олянка потрапляє до країни, а інколи навпаки Буцик разом з нею бере участь у різних пригодах у нашому світі, у кожному розділі - своя цікава історія, боротьба зі злими силами, і кожного разу Олянка має подолати свій страх, повірити у власні сили, ну а друзі її завжди підтримають.




Богдан Світлана Викрадений перстень. - К.:Портал, 2020. - 36с.


Крук викрадає перстень Миколиного батька, та хлопцю вдається наздогнати злодія. Шлях погоні приводить його аж на Січ, де майже увесь час живе з іншими козаками Миколин батько. Щоб повернути перстень, хлопець має пройти низку випробувань. Він стає помічником кошового Сірка, знаменитого характерника, та пізнає побут Січі, отримуючи різноманітні завдання. 



Ніцой Лариса Неслухи і вередулі. - К.:ФОП Мельника М.Ю.,2019. - 56с.

У цій книжечці зібрані повчальні історії. Кіт Муркіт знає всіх сусідських дітей. Хтось великий лінтюх, хтосьлюбить  обманювати або грубіянити, а хтось забудько чи вередійко. Усім діткам випадуть маленькі випробування — казкові пригоди, які допоможуть неслухам виправитися. Книга складається з п’яти історій: Лесюня-вередуня, Настуня-хитруня, Мар’янчик-грубіянчик, Сашуня-ледарюня, Наталочка-забувалочка. Назви говорять за себе. Героями цих історій є діти. Кожна дитина має особливу рису: Наталочка ніщо в голову не бере, все забуває, Настуня обманює, Мар’янчик усім грубіянить, Сашуня лінується, а Лесюня вередує. З кожною дитиною станеться казкова пригода, в підсумку якої кожна дитина усвідомить свою негативну рису і виправиться.




Дерманський Сашко Обиральний день. - К.: Портал,2020. - 36 с.


Це динамічна та зворушлива розповідь-мандрівка Києвом часів Київської Русі у компанії восьми кошенят та їхньої мами-кішки. Читачі вирушать від околиць річки Почайни, помандрують вздовж її берега до місцевості, що має назву Гончарі-Кожум’яки, й завершать прогулянку біля княжого палацу — Золотих воріт. Так діти не лише пізнають середньовічний Київ та його колорит, а також дізнаються, які професії побутували в той час.



Купріян Ольга Кісточка оливи. - К.:Портал, 2020. - 36с. 


Сім`я давніх греків у пошуках кращого життя вирушає в далекі причорноморські землі, де вже є кілька грецьких поселень. Тут антична культура переплітається з місцевою, степовою. Як це - довго-довго мандрувати по морю в невідомості? Яку частинку рідного дому можливо привезти з собою, а що залишиться тільки щемливим спогадом?



Ра Лана Щоденник котячих мандрів. - К.:ТОВ "Новаторфільм",2019. - 156с.


Щоденник котячих мандрів – це нотатки непосидючого кота, який любить подорожі та відкриття. Відвідуючи різні куточки України, кіт дізнається багато чого цікавого з історії того чи іншого краю, слухає легенди, знайомиться з мешканцями. І, звісно, щоразу потрапляє у неймовірний вир пригод.

Любі діти, батьки та керівники дитячого читання! Запрошуємо до бібліотеки ознайомитися з новинками дитячої літератури!


Немає коментарів:

Дописати коментар