четвер, 1 квітня 2021 р.

Любі діти! Запрошуємо ознайомитись з новими надходженнями від Українського інституту книги


 До відділу обслуговування дітей надійшли нові книги сучасних та зарубіжних дитячих письменників, що люб`язно подарував бібліотеці Український інститут книги. Запрошуємо дітей, батьків та керівників дитячого читання ознайомитися з новими надходженнями.



Кузько Кузякін Росли груші на вербі. - Харків: Юнісофт, 2020. - 112с.: іл. -        (Сер. "Найкращий подарунок")
Кузько Кузякін пише так захоплююче, що дітей від читання не відірвати. Ось і зараз його герой, малий веселий мрійник, вміє так закрутити кожне оповідання, що і не здогадаєшся, де в цих пригодах правда, а де вигадка: то жонглює в цирку слонами, то скарби знаходить, то через Землю пролітає. Нісенітниця, незвичайні ситуації, такі собі «на вербі-груші», змушують дітей сміятися, сприймати гумор і вчитися проживати художню історію. У книзі зібрано багато веселих оповідань, а проілюструвала видання талановита українська художниця Олена Шеремет.



Кіплінг Редьяр Як вигадали табу. - К.: Богдан, 2019. - 32с.

Чому не можна ловити рибу навесні, чому не варто галасувати в лісі? Всі члени Теґумаєвого племені знають ці правила змалку. А тепер і у вас з’явиться нагода з ними познайомитися, ще й дізнатися, навіщо батьки іноді просять не витріщатися на незнайомців і не галасувати. Маленькі читачі не лише поринуть у загадковий і казковий світ печерних людей, але й дізнаються, що таке Табу і які знаки можна використовувати для їхнього позначення – незамінне знання для вчителів та вихователів! 
Це третя й остання історія про Тафі й Теґумая, але тільки одна з багатьох казок Ред’ярда Кіплінґа.



Дерманський Сашко Чудернацькі вірші. - Харків:Юнісофт, 2020. - 64с.:іл.

У цій книзі на юних читачів чекають теплі, смішні та зворушливі історії, майстерно заримовані автором. Сашко Дерманський найкраще знає, як передати дітям настрій веселих дотепних і розповідей про ледачого крокодила та малих піратів, зaйчeняткa Дoвгoвуxoкуцoxвocтикa, собаку-барабаку та інших.


Робей Кароліна Історія однієї книжки. - К.:Книголав, 2020. - 32с. - (Сер. "Дитяча поліція")
Захоплююча мандрівка у таємне життя бібліотечних книг. В основі сюжету – розповіді  книг про своїх читачів, якими вони діляться після закриття бібліотеки. Усі, окрім Дасті — бідолаха навіть не знає, про що йдеться на його припорошених пилом сторінках… Проте одного дня це обов’язково зміниться, адже всі ми заслуговуємо на те, щоби наші історії були почутими, чи не так? Книжка Кароліни Рабей рекомендована для спільного читання з дітьми віком від 3 років. Це чудова історія, яка захоплює читання, обмін історіями та виховання любові до книжок.


Маршалл Анан Шепіт нп вітрі: Повість-казка. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020. - 224с.
Знаменита повість-казка відомого австралійського письменника Алана Маршалла про неймовірні пригоди Пітера та його друзів, з якими він потоваришував, коли шукав Прекрасну Принцесу. І саме друзі допомагають йому ви­­зволити її і одружитися з нею. З кожною доброю справою Пітер крок за кроком і сам стає Прекрасним Принцом...



Ледерман Вікторія До школи піде... Василькін! Шкільні історії Діми Василькіна, учня 3-А класу. - К.:Форс Україна, 2020. - 112с.

Пригод на долю Діми Василькіна і справді випадає чимало: то він разом із другом придумує найвеселіший розіграш на перше квітня, то вирішує будь-що навчитися грати на гітарі до Нового року, то на власному досвіді відчуває, що означає вислів «гора з пліч». Усі ці випадки Діма докладно записує в зошит, і по всьому хлопчик засвоює певний урок — із тих, що в жодному разі не отримаєш під час «справжніх» уроків. Книга Вікторії Ледерман — це колекція повчальних і цікавих історій з життя третьокласника. Утім читач знає цього героя добре: Василькін доволі схожий на всякого дев’ятирічного школяра!


Немає коментарів:

Дописати коментар