субота, 3 липня 2021 р.

 

Любі наші маленькі читачі!

До Вашої уваги свіжа преса!


Сьогодні Вашій увазі пропонуємо статті з журналів.

У дитинстві до людини приходить безліч ідей як розумних, так і безглуздих, але більша частина з них, на жаль, забувається. Тим не менш, деякі діти стали справжніми винахідниками і внесли свій внесок у навколишній нас світ високих (і не дуже) технологій! Стаття «Великі винаходи дітей» в журналі «Задавака» за 2021 рік 12 познайомить наших читачів з юними винахідниками сьогодення і не тільки.




1.    Великі винаходи дітей (Цікаві факти). // Задавака. 2021. - 12. С 3.


До Реєстру визнаних видів спорту в Україні внесено ще пять видів: кунгфу, карате WKF, флорбол, косіки карате та карате WKC. Тепер в Україні нараховується 102 офіційно зареєстрованих видів спорту. Стаття «В Україні визнано 5 нових видів спорту» розповість юним любителям спорту про них.




2.    В Україні визнано 5 нових видів спорту. // Задавака. 2021. - 12. С 6.


Жінки завжди стараються бути красивими й оточити себе не менш симпатичними аксесуарами. Використовуючи наступний майстер клас, наші юні умільці зможуть власноруч прикрасити собі або ж на подарунок деревяну щітку для волосся. Стаття «Щітка «Квіткова пані»» допоможе їм в цьому.




3.    Щітка «Квіткова пані» (Рукоділля). // Жасмин. 2021. - 6. С 17.


З давніхдавен для складання різних предметів люди робили спеціальні ящики, всілякі скриньки і скрині.

Зараз дуже популярні шкатулки для зберігання рукоділля, виготовлені з використанням стрічок і намистин. Стаття «Скринька» розповість нашим читачам про історію виникнення скриньок та шкатулок.




4.    Скринька (Історія речей). // Моє хобі. – 2021. - 5 – 6. – С 3.


Красива й розкішна півоніяодна з чи не найдавніших садових рослин у світі. Назву подарував цій квітці філософ Теофраст. Вона утворена від грецького слова «паінолос» - цілющих.

Про назву квітки є також кілька інших легенд. Про що саме вони розкажуть, наші читачі зможуть дізнатися зі статті «Півонія».




5.    Півонія (Ботаніка). // Моє хобі. – 2021. - 5 – 6. – С 12.


Японіяцікава екзотична країна, яка приваблює туристів з усієї земної кулі. Високотехнологічні пристрої, новітні технології, смачна кухня та всім відоме анімеце лише частинка надбання, яке подарувала світу Японія. Більш детально про цю екзотичну країну наші читачі зможуть дізнатися зі статті «Японія».




6.    Японія. // Моє хобі. 2021. - 5 6. С 14.


Фехтуванняодин з найпопулярніших видів спорту, що вирізняється своєю естетичністю й багатством історії. Однак це не тільки спорт, а водночас і мистецтво, і військова наука, і засіб виховання. Стаття «Фехтування»  більш детально розповість нашим читачам про цей вид спорту.




7.    Фехтування. // Моє хобі. 2021. - 5 6. С 20.


Гармонія кольору відіграє в нашому житті величезне значення. Більш детально, про те, що ж таке правильне поєднання кольорів нашим читачам розкаже наступна стаття «Як поєднуються кольори?».




8.    Як поєднуються кольори? (Дизайн). // Моє хобі. 2021. - 5 6. С 22.


Птахи здавна є популярними улюбленцями для домашнього утримування. Після відкриття Американських континентів і Австралії ряди пернатих друзів поповнили й екзотичні папуги різних видів та розмірів.

І якщо утримувати крупних папуг можуть дозволити собі не всі, то хвилясті папужки часто стають компаньйонами людей, яким не заважає галас та активність тваринки. Саме про цих кумедних хвилястих співаків йтиме мова в статті «Хвилястики».




9.    Хвилястики (Хвилясті папуги). // Моє хобі. 2021. - 5 6. С 24.


Історія не тільки дарує людству знання про минуле, а й, завдяки своїй глибині та різноманітності побічних галузей, дозволяє займатися цікавим хобі, дізнатися про щось нове.

Захопливою історичною дисципліною є й геральдика, або ж гербознавство. Саме про герби, кольорові емблеми, які належать особам, родам чи спільнотам, дослідженням історії виникнення й розвиток гербової традиції, про закони складання гербів та їх використання розповість нашим читачам цікава стаття «Геральдика».

Окрім особистих гербів, геральдика також може розповісти й про герби різних країн. Насамперед розглянемо появу герба нашої державитризуба. Стаття «Український тризуб» допоможе дізнатися про історію створення нашого тризуба.




     10.   Геральдика. // Моє хобі 2021. -  6.  С 26.

11.  Український тризуб. // Моє хобі. 2021. - 5 6. С 27.


І на сам кінець пропонуємо нашим читачам з допомогою статті «Тропічні фрукти» ознайомитись з рядом тропічних фруктів, дізнатися цікаві факти та про їхні особливості.




12.  Тропічні фрукти. // Візерунок у долонях. – 2021. - 5. – С 22.

Сподіваємося наші підбірки стануть Вам у нагоді, гарного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар