середа, 3 листопада 2021 р.

 Любі наші маленькі читачі!

До Вашої уваги свіжа преса!


Сьогодні Вашій увазі пропонуємо статті з журналів.

Певно вам уже доводилося чути імя цього українського письменника. Це саме він склав казки «Коли ще звірі говорили», а ще дотепно заримував улюблену «Ріпку» - так, що вона зазвучала цілком інакше. Це він розповів українським дітлахам про пригоди Фарбованого Лиса. Він познайомив їх із малим Грицем та його незабутнім «а-ба-ба-га-ла-ма-га» на честь якого навіть сучасне книжкове видавництво назвали!

А може, ви бачили портрет поета на 20 гривневій банкноті? Чи навіть живете в місті, названому на його честь, - Івано Франківську?

Непересічний то був чоловік! Гідний того, аби помандрувати на 165 років у минуле і познайомитися з ним ближче. Стаття «Іван Франко. Нумо знайомитися!» розповість нашим читачам про нього.





1.    Іван Франко. Нумо знайомитися! (Біографія). // Джміль. 2021. - 10. С 8.


Погляньте-но, що ми знайшли на нашому горищі! Справжня стародавня скриня! Розмальована, повна всілякого скарбу: вишиванки, квітчасті хустки, плахти, спідниціА це що за маленька шухляда збоку? А, знаємо! Це прискринок. У прискринках українські господині зберігали нитки, голки, ґудзики, а щенамиста! Розглянемо їх разом? Стаття «Таке барвисте наше намистопокаже їх нам.





2.    Груць Г. Таке барвисте наше намисто! / Г. Груць. // Джміль. – 2021. – у 10. – С 12.


У будь-якої країни є свої національні види творчості. Специфіка країни, її звичаї та традиції впливали на розвиток рукоділля. Не стала винятком і Англія.

Ця строга на перший погляд країна подарувала нам багато красивих і витончених видів хенд-мейду: скрапбукінг, книжковий тунель, вишивка blackwork, гончарство, різбярство, печворк (клаптикове шиття), ізонитка (нитяна графіка) та цікаве рукоділля під назвою «йо-йо». Стаття «Англія» в журналі «Моє хобі» за цей рік, розповість нашим читачам про ці та інші види рукоділля, які має ця країна.




3.    Англія (Різні види рукоділля і не тільки). // Моє хобі. – 2021. - 9. – С 14.


Світ дитячих розваг надзвичайно різноманітний, та кожен у дитинстві має особливу, улюблену іграшку. І дуже часто найулюбленішими забавками стають мякі плюшеві звірята, адже вони створюють відчуття затишку, турботи й захищеності. Знаєте, яка плюшева іграшка була найпопулярнішою в усі часи? Ведмедик! Вони до душі не тільки малюкам. Дорослі також захоплюються милими звірятами, тому дарують їх рідним на свята як символ теплих почуттів.

Якщо людина, навіть ставши дорослою, продовжує збирати плюшевих ведмедиків, це стає своєрідним хобі, колекціонуванням. І називається таке хобі арктофілією. Тож що ж означає це незвичне слово? І кого називають арктофілами? Ви дізнаєтеся із наступної статті «Арктофілія».




4.    Арктофілія (Колекціонування плюшевих тварин). // Моє хобі. – 2021. - 9. – С 16.


Хризантеминайпрекрасніші квіти осені. До приморозків, навіть припорошені першим снігом, вони радують нас буйним і яскравим квітуванням.

Хризантема у перекладі з грецької означає Золота Квітка. Її почали вирощувати в Китаї майже 3 тисячі років тому. Хризантемаулюблена квітка Китаю, де її вважають символом мудрості.

У світі зараз існує понад 160 видів хризантем і величезна кількість сортів, створених людиною.

Але другою батьківщиною хризантеми стала Японія. Навіть легенда про походження Японії повязана з цією квіткою. Зацікавили? Тож скоріш читайте статтю «Золота Квітка».




5.    Колодницька Т. Золота Квітка (Хризантема). / Т. Колодницька. // Яблунька. – 2021. - 5. – С 10.


І на сам кінець пропонуємо нашим читачам статтю «Лемури», які познайомить їх з цими кумедними і незвичними тваринками.




6.    Лемури. // Яблунька. 2021. - 5. С 20.

Сподіваємося наші підбірки стануть Вам у нагоді, гарного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар