четвер, 9 лютого 2023 р.

 

«Стежинка у світ природи»

Екологічний бумеранг

Природа – це наше життя. Сьогодні найголовнішою проблемою людства є проблема виживання, проблема, що стосується кожної людини зокрема, кожної живої істоти. Ніякі винаходи цивілізації не замінять чистого повітря, екологічно чистих продуктів харчування та джерельно - чистої води.

«Екологічний бумеранг» означає те, що легковажні та нерозумні дії людей на планеті Земля найближчим часом можуть обернутися великим нещастям, бідами для всього людства, адже «бумеранг» — це повернення.

Чи задумувались ви над тим, якої шкоди довкіллю завдає наша діяльність. Адже сучасна культура одноразового споживання аж ніяк не сприяє покращенню екологічного стану нашої планети, а нам на ній ще жити й жити! Отже творимо красу й бережемо природу, адже хобі теж може бути екологічним!

Еко хенд мейд: друге життя старих речей 



Ідея поступового переходу на багаторазове використання речей набирає все більшої популярності в світі, адже у зв’язку з нераціональним використанням ресурсів людству загрожує різке погіршення умов життя. Саме тому багато свідомих людей все частіше надають перевагу не одноразовому посуду, а кераміці чи склу; замість пластикових пакетів використовують еко-торбинки з тканини; намагаються сортувати побутові відходи. А вторинна переробка речей – це справді непоганий спосіб продовжити їх існування, але в іншому вигляді!

Для еко хенд мейду можна використовувати:

-               непотрібні пластикові пляшки

Якщо ми купуємо щось у пластиковій тарі, то, може, навчимося давати їй друге життя, перетворюючі на корисні речі? Виготовляти їх зовсім нескладно. Запасіться фарбами, клеєм, клаптиками тканини, а головне – гарним настроєм, який обов’язково перейде у ваші вироби.

1. Ємності для круп із пластикових пляшок

2. Оригінальні елементи декору

3. Годівнички для птахів

4. Підставки для канцелярського приладдя, та інші.

















-           

   перегорілі лампочки

Кожен з нас користується електрикою, а отже ми регулярно купуємо нові лампочки. А «перегорілі», відповідно, викидаємо у сміття. Але лампочки, які вийшли із ладу, можна використовувати для прикрас свого інтер’єру. Виявляється, її легко можна перетворити, наприклад, у вазу для квітів. А також створити  колекцію ялинкових іграшок з лампочок.















-           

    автомобільні шини:

Використовувати автомобільні покришки можливо не тільки як клумбу, але й оригінальні вироби у вигляді різних тварин. Взагалі, тема виробів з автомобільних шин не нова і існує маса ідей, як зробити з шини лебедя, черепаху, а також різні дитячі гойдалки та інші вироби.


















-            

   старий папір

Використаний старий чистий папір може слугувати сировиною для чудових дитячих виробів, які не лише будуть сприяти розвитку вашої дитячої моторики та уяви, але й будуть змалечку привчати вас, нове покоління, до бережливого використання природних ресурсів.











Наша планета – це наш дім, тому відповідальність за збереження її чистоти лежить на кожному з нас, без виключень. Шануйте природу й бережіть її – не лише для себе, а й для наступних поколінь.





Немає коментарів:

Дописати коментар