четвер, 28 вересня 2023 р.

        Бібліотека - всесвіт мудрості і слова

(бібліотечна екскурсія до Всеукраїнського дня бібліотек)




Що таке сучасна бібліотека? Це, в першу чергу, територія казки, дива, несподіваних зустрічей, місце, де можна не тільки читати книги, але і корисно та цікаво проводити вільний час.

Але, виявляється, бібліотека - це ще й науковий центр, де можна знайти знання в усіх напрямках: медицина, історія, космонавтика, робототехніка і багато іншого.

Якщо ви хочете поринути в цікавий світ фантастики, подорожей і пригод, а також цікаво провести час - на вас чекають у відділі абонементу,  адже книги добре розвивають допитливість і уяву. Цікавитесь рідкісними виданнями -  тоді вам у читальний зал. Сучасна бібліотека - це і інформаційний центр, де ви можете насолодитися цілком доступним і безкоштовним інтернетом.  






Бібліотека - це ще й наша жива історія. Адже бібліотекою користувалися люди ще тисячі років тому. Не біда, що книги могли виглядати зовсім інакше, наприклад, як сувій папірусу або глиняна табличка. Та й саму бібліотеку ми б, напевно, не впізнали. Вона була більше схожа на склад з бочками або плитками. Але, тим не менш, вже тоді вона включала книги по історії держав і життя людей. І вчені до цих пір користуються цими накопиченими тисячоліттями знаннями.

Бібліотека - ваша можливість спілкуватися з друзями, з книгою, з улюбленими героями. Адже  часто проводяться презентації нових книг, виставки на найрізноманітніші теми, цікаві ігрові квести, майстер-класи та казкові вікторини. А як приємно взяти в руки абсолютно нову книгу і відчути себе в ролі першовідкривача! Або, навпаки, до тебе потрапить прочитана книга, але, як часто, саме вона стає найулюбленішою. Адже саме в таких книгах «живуть» твої однолітки: Климко, Федько-Халамидник, джура-Грицик, Том Сойєр, діти капітана Гранта, «Русалонька із 7-в»... Ці книги читають і перечитують по багато разів, ними хочеться поділитися з друзями.

У відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г.Короленка» юні користувачі не тільки читають, а й грають в інтелектуальні ігри, шахи, збирають пазли, малюють та виготовляють аплікації та поробки.












Ось і виходить, що бібліотека - не просто сховище книг, це зустріч з невідомим, хвилюючим тебе світом.

Запрошуємо всіх бажаючих читайликів нашої громади  та гостей міста відвідати наш дитячий відділ і ознайомитися з його книжковим фондом, бібліотечними послугами, книжковими виставками.

Завітайте до нашої бібліотеки. Ми чекаємо на Вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар