четвер, 5 жовтня 2023 р.

 

Казка-диво сповненене добра!

(казково-розважальна гра-подорож)



        Серед безлічі книжок - найкращі написані для дітей. Дитяча книга – це сонячний зайчик, бо є світлою і радісною. Знову і знову маленькі читачі поринають у чарівний світ добрих та сміливих героїв, химерних звірів та небачених чудес - у світ Казки!    

          «Забута казка - це золоте намисто, яке впало на морське дно» - кажуть старі люди. І щоб не втратили наступні покоління такого намиста, ми повинні зберігати у своїй пам’яті перлини народної мудрості, розшукувати народних мудреців, які зберігають в пам’яті безліч казок, народних оповідок, пісень та прислів’їв.

         Кожному з нас в дитинстві матуся розповідала оповідки, казки які виховували в нас віру в дива. Казка це завжди щось чарівне та дивовижне, яке сягає за межі нашої повсякденної реальності. Завдяки казці ми можемо побувати в різних незвичайних місцях, поспілкуватися з казковими героями.

         Казки допомагають сіяти в серцях дітей Добро, Милосердя, Любов та Дружбу.

     Завдяки казкам ми пізнаємо світ не лише розумом, але й серцем, вчимося любити світ навколо себе, бути добрими та справедливими. Казка таїть у собі одвічні людські цінності, тому так важливо вчитися читати між рядків.

       «Казка - свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячого мислення й мови», - писав Василь Сухомлинський. У кожній казці, навіть у найменшій та дуже простій, живе народна мудрість і суспільна мораль.

        Добра, мудра, чарiвна казка завжди була у пошанi. Її із задоволенням слухають i дiти, i дорослi.

        Сьогодні у відділі обслуговування дітей КЗ «ЗПБ ім.В.Г.Короленка»,  маленькі читачі поринули у захопливий світ казки, пригадали чарівних героїв та разом повеселились під час пізнавальної, розважальної вікторини-гри «Казка - диво сповнене добра!». Також діткам була презентована книжкова виставка-подорож  «Подорож у Читай-місто».








Країна Казкова-країна Книжкова! запрошує...

Казка – це світ чарівний та незвичний,

Казка – це диво, сповнене краси.

Поринуть в казку, це ж бо так цікаво,

Це справді свято, радість для душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар