четвер, 21 лютого 2019 р.

60 років ляльці Барбі

Фото: Podrobnosti.ua

        Уособлення краси й смаку, предмет захоплення й наслідування...        Ось уже 60 років лялька Барбі робить життя дівчаток всього світу яскравішим та цікавішим, а ще надихає їх сміливо втілювати свої мрії в життя й не зупинятися ні перед чим. Коли  в 1959 році  Рут Хэндлер створила нову ляльку, она й не думала, наскільки грандиозним буде її винахід. Підприємство, яке вони заснували разом з чоловіком,  й до цього виробляло іграшки, але  найбільшого  успіху воно досягло разом з довгоногою красунею Барбі.

Як згадувала пізніше Рут, до  ідеї створення ляльки за образом і подобою дорослої  жінки, її  підштовхнули самі  діти. Спостерігаючи за їхніми іграми, вона помітила, що дівчаткам набагато цікавіше  гратися з популярними тоді паперовими ляльками-моделями, а не пупсами: выбирати їм одяг, уявляти, ким вони працюють.
Тому, коли  їй в руки потрала лялька  Ліллі, яка була спочатку  популярною  героїнею з коміксів тих часів, вона вирішила на сміливий експеримент. Разом з  дизайнерами вони попрацювали над виглядом ляльки, зробивши його більш  сучасним, вибрали їй інше ім`я (теперь вона стала Барбі в честь донечки Рут Барбари) й представили свій витвір на ярмарку  дитячих іграшок в Нью-Йорку. З тих часів тріумфальна подорож  Барбі по планеті не припиняєтся. В чому  ж секрет її популярності?

Картинки по запросу лялька барби

Ти унікальна

Створюючи Барбі, Рут прекрасно розуміла, що дівчатка будуть асоціювати себе з улюбленою лялькою. Тому, крім Барбі-білявки з модельною  зовнішністю, компанія Mattel розпочала випускати ляльок з різним кольором  волосся, очей, різних типів фігури й  комплекції: з`явились невисокі, пишні, незвичайні ляльки.  Таким чином, кожна дівчинка може знайти ляльку, яка похожа  на неї, й легко уявити себе в різних ролях й  професіях. А ще – цінувати свою унікальну  красу й вірити в свої можливості. 

Ти можеш  бути  ким захочеш

Барбі завжди вміло підлаштовувалась під модні віяння й подих часу. Тому, коли роль жінки в суспільстві стала змінюватися – з домогосподарки вона перетворювалась в кар`єристку. Вже в 1960-му році з`явилась Барбі в діловому костюмі.  «Ти можеш бути, ким захочеш», –  такий девіз придумала для свойого дітища Рут. Й це було те, що потрібно усім дівчаткам світу, щоб  повірити в свою мрію. Розпочавши  свій шлях з  модельного бізнесу, з часом  прогресивна лялька освоїла більше  200 професій, доказавши, що для неї немає нічего неможливого. Як і  для любої дівчинки світу!

Компанія Mattel створюе ляльок, які  показують дівочкам, що в наш час вже немає  нікаких перешкод в виборі професій і що вони не ділятся на чоловічі й жіночі. Наприклад, в магазинах можна знайти Барбі-пілота, Барбі-футболистку, Барбі-лікаря… Також  ипустили немало ляльок, прототипами яких стали реальні люди – модель нестандартної зовішності, знаменита гімнастка чи кінорежисер. Таким чином, дівчатка можуть бачити свої можливості й сміливо реалізовувати усі свої мрії.Картинки по запросу лялька барби

Дарувати свято За 60-річну історію ляльки Барбі компанія Маtte довела, що кращого подарунка, ніж ця яскрава та життєрадісна іграшка, просто не придумаєш. Вона заворожує й розвиває, заставляючи дівчаток по-новому поглянути на звичні речі. Й виробники завжди стараються подарувати черговий сюрприз. 

Немає коментарів:

Дописати коментар