понеділок, 21 вересня 2020 р.

 

Любі наші маленькі читачі!

До Вашої уваги – свіжа преса!

Сьогодні Вашій увазі пропонуємо статті з журналів.

З них Ви дізнаєтесь цікаві факти про найнебезпечніші вершини світу.




1.    Найнебезпечніші вершини світу (Цікаві факти). // Задавака. – 2020. - №17. – С 3.

Осінь – не час нудьгувати і сумувати, тому дизайнери пропонують зробити ставку на сміливість, яскравість і динамічність в образах. Бо саме такими є головні тенденції моди для підлітків на осінь 2020 року. «Осінній look: заявляйте про себе голосно!» саме таку назву має стаття в якій йтиметься про модні новинки цієї осені.




2.    Осінній look: заявляйте про себе голосно! (Модні тренди осені 2020 – го року). // Задавака. – 2020. - №17. – С 12.


Більше познайомитися з різними видами птахів Ви зможете за допомогою статтей «Найгарніші птахи» та «Птахи – рекордсмени України».



3.    Найгарніші птахи. // Візерунок у долонях. – 2020. - №8. – С 26.

А що ви знаєте про тварин – рекордсменів?! Стаття «Рекорди у світі тварин» познайомить Вас з ними.




4.    Птахи – рекордсмени України. // Колосочок. – 2020. - №17 – 20. – С 12.




5.    Рекорди у світі тварин. // Колосочок. – 2020. - №17 – 20. – С 16.

Зі статті Галини Вихівської «Маленький віночок» Ви дізнаєтеся багато цікавого про одну з найшанованіших в Україні квіткову рослину – малий барвінок.





6.    Вихівська Г. Маленький віночок (Символ України – Вінка мінор (Vinca minor), або барвінок малий) / Г. Вихівська. // Колосок. – 2020. – №9. – С8 – 13.

Антон Шиманюк навчить Вас як відрізнити справжню корицю від касії, так званої звичайної китайської кориці в статті «Кориця vs Касія, або як розпізнати підробку?».






7.    Шиманюк А. Кориця vs Касія, або як розпізнати підробку? (Кориця і Касія – чим відрізняються ці спеції) / А. Шиманюк. // Колосок. – 2020. – №9. – С 14 – 19.

А чи бували Ви коли – небуть на Арабатській стрільці справжній перлині півдня України?! Якщо ні, то з допомогою статті Ігоря Пирогова «Арабатська стрілка – перлина півдня України» Ви зможете здійснити дуже цікаву подорож в ці навдивовижу мальовничі місця нашої Неньки – України.






8.    Пирогов І. Арабатська стрілка – перлина півдня України (Подорож Україною) / І. Пирогов. // Колосок. – 2020. – №9. – С 20 – 27.

Про незвичні чудеса природи Вам розповість стаття Альбіни Шевчук «Вежа диявола, фентезі та геоморфологія: що це таке і як пов’язано між собою».






9.    Шевчук А. Вежа диявола, фентезі та геоморфологія: що це таке і як пов’язано між собою (Чудеса природи) / А. Шевчук. // Колосок. – 2020. – №9. – С 28 – 33.

Інша стаття Людмили Петринки відправить Вас в цікаву мандрівку столицями світу, такі як: Ватикан, Сінгапур, Люксембург, Монако. Побуваєте в Африканській країні Алжир, а також історичних столицях, таких як: Рим, Париж, Лондон, Київ, Прага, Будапешт, Москва, Стокгольм, Варшава, Рига. Побуваєте в столиці Сирії – Дамаск, а також в Єрусалимі в одному з найдавніших міст світу. Завітаєте у Відень – столицю Австрії, Копенгаген – столицю Данії і Амстердам – столицю Нідерландів.







10.   Петринка Л. Мандрівка столицями країн світу (Мандрівка світом. Частина 1) / Л. Петринка. // Колосок. – 2020. – №9. – С 34 – 41.

Юні астрономи зможуть дізнатися багато цікавого про незвичні космічні рекорди в статті Олександра Шевчука «Рекорди космічної малечі: Астероїди».






11.   Шевчук О. Рекорди космічної малечі: Астероїди (Космічні рекорди) / О. Шевчук. // Колосок. – 2020. – №9. – С 42 – 47.

І на сам кінець юні любителі поезії зможуть прочитати вірш легендарної української поетеси Ліни Костенко «Крила» українською та англійською мовами.

Сподіваємось наші підбірки стануть Вам у нагоді, гарного перегляду!



12.   Мовні барви (Вірш Л. Костенко «Крила», «Wings»). // Колосок. – 2020. – №9. – С 48 – 49.

Немає коментарів:

Дописати коментар