четвер, 7 січня 2021 р.

 

Любі наші маленькі читачі!

До Вашої уваги свіжа преса!


Сьогодні Вашій увазі пропонуємо статті з журналів.

Ось і постукав у наші з вами двері 2021 рік від Різдва Христового і разом з ним всі новорічні свята, які ми святкуємо кожну зиму вже на протязі не однієї тисячі років

Різдво і Новий рік за старим стилем (14 січня) є одними з цих свят. Стаття «Дай нам щастя й кращу долю рідній Україні» познайомить наших читачів зі старовинними колядками та щедрівками, які ще співали наші прадідусі з прабабусями якихось приблизно 100 років тому назад.




1.    Дай нам щастя й кращу долю рідній Україні (Колядки. Щедрівки). // Зоря Полтавщини. – 2021. – 1 січня. – С 14.


Любі читачі! Пропонуємо вам виготовити незвичайний ріжок морозива у техніці декупаж. Ріжок неодмінно сподобається вам виконанням, адже він буде і смачним, бо використаємо ваші улюблені цукерки. Стаття «Ріжок у техніці декупаж» допоможе вам в цьому.




2.    Ріжок у техніці декупаж (Рукоділля). // Веселий саморобкін. – 2020. - 11 – 12. – С 28 – 29.


Про Цитрон (цедрат, етрог, ефрог) – найпершого з усіх цитрусових, який потрапив до Європи розповість вам наступна стаття «Цитрон».




3.    Цитрон (Найбільший серед усіх цитрусових). // Яблунька. – 2020. – 6. – С 20 – 21.


Вусатий китгорбань, смугастик довгорукий, співучий китце все назви цього морського велетня.

Про нього сьогодні розповість стаття «Співучі велетні».




4.    Співучі велетні (Вусатий кит горбань, смугастик довгорукий, співучий кит). // Яблунька. – 2020. - 6. – С22 – 23.


Любі наші читачі! Сьогодні ми запрошуємо вас на гостини до королеви Кароти. Тисячі років люди вшановують її. Поети Давнього Риму на її честь складали оди. Казкові гноми віддавали за неї злитки золота. Моркваулюблені ласощі цих лісових чоловічків. У Європі гномів вважали охоронцями підземних скарбів. За давнім повірям, якщо увечері занести до лісу миску з вареною морквою, вранці знайдеш там злиток золотаподяку за частування. На королівських банкетах їй належало почесне місце. У наші дні слава її сягнула небувалої висоти. Будьмо знайомі! Стаття «Таємниці королеви Кроти» познайомить вас з нею.




5.    Таємниці королеви Кроти (Морква). // Яблунька. – 2020. - 6. – С 24 – 25.

Сподіваємося наші підбірки стануть Вам у нагоді, гарного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар