середу, 15 вересня 2021 р.

 Любі наші маленькі читачі!

До Вашої уваги свіжа преса!


Сьогодні Вашій увазі пропонуємо статті з журналів.

Стаття «Сторінки у бронзі та камені» розповість нашим читачам про незвичні скульптури присвячені книгам, які прикрашають сквери в різних куточках світу.




1.    Сторінки у бронзі та камені (Незвичні памятники книзі). // Джміль. 2021. - 9. С 2.


Наступна стаття «Яке видання найдавніше?» познайомить наших читачів з еволюцією книги від давніх часів і до наших днів.




2.    Вінтоняк І. Яке видання найдавніше? (Історія книги) / І. Вінтоняк. // Джміль. 2021. - 9. С 6.


Історики досі сперечаються, хто винайшов фломастер. Річ у тому, що у фломастерів, у сучасному розумінні цього слова, були попередники. Фломастер, точніше його прототип, зявився ще у Стародавньому Єгипті. Детальніше з історією фломастера познайомить стаття «Історія фломастера» в журналі «Колосок» 8 за 2021 рік.





3.    Корч І. Історія фломастера (Винаходи та відкриття) / І. Корч. // Колосок. 2021. 8. С 2.


Нюх одне з найбільш вразливих чуттів, які є у людини, тому що запахи впливають на уяву, емоції і залучають нашу память. Нюх починає працювати у дитини першим, випереджаючи зір та смак. Що вкрай важливо запах впливає і на прийняття рішень.

Чим зумовлений різний аромат речовин? Як ми відчуваємо і розрізняємо цю гаму ароматів? На всі ці питання і не тільки дасть відповідь стаття Наталії Коби «Хімія запахів».





4.    Коба Н. Хімія запахів (Органи чуття) / Н. Коба. // Колосок. 2021. 8. С 12.


Пропонуємо вам продовжити своє попереднє знайомство з Малиною, однією з тих, хто претендує на звання Королеви ягід. Стаття Заполочної Тетяни «Незвичайна подорож Королеви ягід, або суперечка у родині Розових» в журналі «Колосок» 8 за 2021 рік познайомить вас з нею.







5.    Заполочна Т. Незвичайна подорож Королеви ягід, або суперечка у родині Розових (Малина. Частина 3) / Т. Заполочна. // Колосок. 2021. - 8. С 16.


Принципи роботи та ідеї багатьох речей, якими ми користуємось чи не щодня, були придумані задовго до нас і зовсім не людьми. Геніальні винаходи, великі відкриття і прориви  в науці були зроблені завдяки спостереженню за природою. Її творіння вирізняються максимальною ефективністю, бездоганною точністю та економією ресурсів. «Винаходи та ідеї, запозичені у природи» саме таку назву має стаття, яка розповість нашим читачам про незвичні винаходи та ідеї, які були запозичені у природи.







6.    Новик Н. Винаходи та ідеї, запозичені у природи (Патенти природи) / Н. Новик. // Колосок. 2021. - 8. С 24.


Тиша і золотисточервонуваті дюнисуцільне піщане море на тисячі кілометрів, мільярди блискучих зір запалюють нічне небо та манать найвідважніших шукачів пригод і любителів екстриму. Що це за місце? Стаття Надії Савіцької «Атлантида серед пісківпустеля РубельХалі» розповість нашим читачам про піщані дюни цієї загадкової пустелі.







7.    Савіцька Н. Атлантида серед пісків пустеля Руб ель Халі (Пустелі) / Н. Савіцька. // Колосок. 2021. - 8. С 32.


З допомогою наступної статті Максима Ціжа «Galaxy Zoo. Твої власні дослідження» наші читачі зможуть розвіяти сумніви в тому, що професійна астрономіядалека та неосяжна наука. А відтак дізнаються про найвідоміші проекти громадянської науки в цій сфері.






8.    Ціж М. Galaxy Zoo. Твої власні дослідження (Астрономія) / М. Ціж. //  Колосок. 2021. - 8. С 40.


І наостанок стаття «Моване калька» познайомить наших читачів з іншомовними словосполученнями в нашій мові, та розкаже про їхні альтернативні замінники.




9.    Моване калька (Колоскові уроки). //  Колосок. 2021. - 8. С 48.

Сподіваємося наші підбірки стануть Вам у нагоді, гарного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар