пʼятницю, 3 вересня 2021 р.

Земля моїх предків, рідне місто моє...


Гра-подорож моїм чудовим містом


Де річка Ташань,

Мов козацька підкова -

На щастя усім, на добро, -
Ти виріс з легенди і правди, Зінькове,
В обіймах полів і дібров.
Спливли за водою
Чотири століття,
Як ти появився на світ.
А ти молодієш...
Тобі не старіти,
Зінькове, і в тисячу літ.
Ростуть-розростаються
Світлі будови,
Шумлять твої парки й гаї.
Зінькове, Зінькове,
Ти наша любове,
Цвіти, яблунево цвіти.
Багато є міст
На землі славнозвісних,
А ти - найдорожче для нас.
Ти - наша колиска
І юності пісня,
І свято, що з нами всякчас.



Перлина Полтавщини - старовинне місто Зіньків лагідно розкинулось на мальовничих берегах річки Ташань. Чудове наше місто в усі пори року, а особливо воно неповторне у вересні, коли святкують День міста Зінькова. 

Як не любити тебе, Зінькове! Як не берегти краси твоєї, не примножувати її !

Святкові заходи до Дня міста відділ обслуговування дітей КЗ "Зіньківська публічна бібліотека імені Володимира Галактіоновича Короленка" розпочав  краєзнавчою грою-подорожжю по місту Зінькову"Земля моїх предків, рідне місто моє..." на яку завітали учні 2-В класу Зіньківського ліцею імені Миколи Костянтиновича Зерова (класовод Ковтунюк Світлана Володимирівна). 


З далеких віків збереглися немало легенд про історію Зінькова. Сама назва нашого міста, за переказами, пішла від імені козака Зіновія Безрідного, який першим оселився в цих благодатних місцях. 

На честь славного отамана Зінька Безрідного в цьому році споруджений пам`ятний знак, який був однією з локацій гри-подорожі.








Історичних пам`яток про наше місто збереглось небагато. Вперше Зіньків згадується в історичних документах в 1604 році. На честь 400-річчя міста Зінькова в центрі міста споруджений пам`ятний знак, до якого подорожували маленькі краєзнавці. Це була друга локація подорожі.


Славилося наше місто оборонною фортецею, яка була споруджена на правому, високому березі річки Ташань. Високі земляні вали і глибокі рови робили її неприступною для ворогів. Ще й сьогодні на схилах Ташані, біля центру міста можна простежити залишки цих укріплень. 




Діти ознайомилися з історіє рідного міста, його символікою, видатними людьми - письменниками, науковцями, виходцями з Зінькова, що прославили наш рідний край. 

Переглянули літературу краєзнавчої книжкової виставки "Зіньків від сивої давнини до наших днів", що розміщена в читальному залі відділу обслуговування дітей.







 Краєзнавча гра-подорож була цікавою та пізнавальною для дітвори. В кінці заходу  діти отримали солодощі від спонсорів.

Немає коментарів:

Дописати коментар