понеділок, 26 грудня 2022 р.

 

        «Збережемо зелену красуню»

                                               (Еко-мандрівка)

   Скоро свято, якого з нетерпінням чекають і дорослі, і діти - Новий рік. Головним атрибутом новорічних свят до сих пір є ялинка. Адже кожна сім'я традиційно прикрашає свою оселю ялинкою чи сосною. Але чи замислювалися Ви, наші читачі, скільки це буде коштувати нашій природі? Якщо ми вирубаємо великі гарні ялинки , маленькі за рік великими не виростуть. А як же наша планета?

   Крім краси, якою можна насолоджуватись ліси дають нам свіже і не загазоване повітря, захищають гірські райони від повеней і ерозії (руйнування) ліси є важливими всюди, на всій території нашої держави. Наші ліси покращують клімат, відіграють важливу роль у збереженні водних ресурсів. Ще наші зелені друзі захищають нас від різних брудних екологічних напастей.  А вирубуючи ялинки ми робимо внесок у знищення всього прекрасного що дають нам зелені друзі.

  Працівники відділу обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка» разом з нашими юними користувачами  думали над тим, як зустріти Ноий рік, не рубаючи ялинки, а скориставшись лише кількома її гілочками. Ялинка - не головне, можна придумати цілий ряд виробів з гілок сосни, поєднавши їх з новорічними прикрасами, варто лише використовувати фантазію. Таким чином ми подбаємо про природу.


   Можна прикрасити будинок оригінальним ялинковим букетом, не рубаючи все дерево. Новорічні композиції прекрасно вписуються в сучасний інтер'єр. Вони прикрашають новорічні столи, підносяться як подарунки. Їх можна поставити на обідній чи книжковий стіл, сервант, книжкову полицю, телевізор.

   Маючи свій будинок та двір, можна виростити свою власну ялинку чи сосну і прикрашати її на новорічні свята. Останнім часом з'явилася нова послуга - продаж ялинок в горщиках. Живу ялинку навесні можна висадити в грунт.



   Рубка дерев призводить до непоправних наслідків. Потрібно садити дерева, а не рубати. Цим ми очистимо повітря, дбатимемо про воду, землю, її красу. Так, ялинки, як і інші дерева, треба берегти!

Немає коментарів:

Дописати коментар