середа, 11 січня 2023 р.

                                Чарівний світ казок Шарля Перро

(Загадковий дайджест до 395-річчя від дня народження французького письменника)



Найвідоміший французький дитячий письменник і казкар, що жив і творив в XVII столітті. За життя був досить популярним поетом і автором наукових праць, але в історію увійшли саме казки та оповідання Шарля Перро, на яких виховувалося не одне покоління дітей.



Ми підібрали невеличку збірку витворів сучасного мистецтва, знятих за мотивами казок Шарля Перро. Сподіваємося вам сподобається. Бажаємо приємного перегляду!




Батько головної героїні фільму «Попелюшка» (Cinderella) вирішив одружитися вдруге. Це було невдалим заміжжям, оскільки дочці Еллі доведеться жити разом з мачухою і сварливими зведеними сестрами. В одну мить дівчина перетворилася на служницю, якій доводиться виконувати брудну роботу. Вона постійно забруднена в попелі і тому отримала прізвисько Попелюшка. Але у неї добра і відкрита душа, навіть не дивлячись на важке і несправедливе життя, вона не впадає у відчай. Елла намагається радіти кожному моменту і завжди знаходити в усьому хороше. Доля звела дівчину з прекрасним юнаком, але Попелюшка навіть не здогадується, що життя її зміниться назавжди.

https://uakino.club/filmy/genre_drama/1222-popelyushka.html




Один з найбільш ексцентричних друзів знаменитого Шрека, великий і жахливий Кіт у чоботях, провів своє далеке дитинство в дитячому будинку. Саме там зав'язалася його дружба з Хитуном-Бовтуном - відважним і безстрашним яйцем, готовим розділити з товаришем будь-які пригоди. А, враховуючи непосидючий характер і тягу до справедливості, пригоди не змусять себе чекати.

Ось і зараз, щоб допомогти біднякам, Кіт вирішує викрасти не абищо, а чарівного гусака, що несе золоті яйця. Хитромудрий продуманий план, сміливість і відвага, звичайно, допоможуть борцю за справедливість. Але не менш важливі для Кота допомога і підтримка вірного друга. На допомогу Коту Хитун приводить вмілу, спритну і неймовірно милу Кицю-М'яколапку. І величезне серце грізного героя починає битися швидше ...

Однак не все так просто. Адже Кота, як і будь-якого героя, оточують не тільки друзі та шанувальники. Там, на задньому плані, завжди є вороги і заздрісники, готові на все, щоб перешкодити Коту в здійсненні його плану. Підлі злочинці Джек і Джил, які ненавидять Кота, звичайно, не пропустять нагоди нашкодити Коту і його друзям, зруйнувати їх плани і назавжди зганьбити перед численними шанувальниками.

Чи вдасться їм це? Дізнаєтесь, подивившись чудовий мультфільм «Кіт у чоботях».

https://uakino.club/filmy/genre-action/1161-kt-u-chobotyah.html




Мультфільм «Спляча красуня» знятий на основі казки Шарля Перро.

В одному прекрасному королівстві трапилося довгоочікуване поповнення в монаршій сім'ї. Було влаштоване грандіозне свято, щоб всі бажаючі могли привітати новонароджену принцесу Аврору.

Серед запрошених не знайшлося місця для злої чаклунки Маліфісенти, яка тим не менше з'явилася в палац. Дивлячись на те, як феї добра Флора і Фауна дарують дитині свої чарівні дарунки, відьма теж вирішує внести свій вклад: вона накладає чари на Аврору, і тепер дівчинці судилося в день, коли дівчині виповниться шістнадцять уколоти палець об веретено і померти. Третя фея, Мерівеза, ще не встигла наділити принцесу. Вона намагається боротися з чаклунством, однак воно виявляється їй непідвладним. Тоді фея пом'якшує його: Аврора не вмре, а засне доти, поки її не розбудить поцілунок справжнього кохання.

Вельможі намагаються обгородити дочку від похмурого майбутнього, вони відправляють її до фей в ліс, у якому дівчинка і росте, не відаючи про своє королівське походження. Але фатальний час близький, і прокляття невдовзі проявиться в повну силу ...

https://uakino.club/cartoon/1380-splyacha-krasunya.html

                                        Повні тексти творів Шарля Перро:

https://www.ukrlib.com.ua/world/author.php?id=142

Немає коментарів:

Дописати коментар