четвер, 30 березня 2023 р.

 

   «Чарівна Русалонька Марини Павленко»  

       (Бібліопригода до 50-річчя від дня народження М.Павленко)

      Марина Павленко народилася 30 березня 1973 року на Львівщині у родині вчителів. Дитинство пройшло на рідній для батьків Черкащині. Там же закінчила Уманський державний педагогічний інститут (нині університет) імені П. Тичини. Після кількох років учителювання стає у ньому викладачем. Кандидат педагогічних наук, доцент. Член Національної спілки письменників України.  Лауреат більше десятка всеукраїнських і міжнародних літературних конкурсів.

Автор поетичних збірок "Бузкові зошити" (1997) та "Чар-папороть" (2002); збірки "дорослих" оповідань "Як дожити до ста" (2004); повісті-казки "Домовичок з палітрою" (2001), казок "Півтора бажання" (2004), дитячої повісті "Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських" (2005); Упорядник спогадів про Павла Тичину "З любов’ ю і болем" (2005). 

Марина Павленко ще й талановита художниця. Вона проілюструвала чимало збірок також й власні. Як художник-ілюстратор Марина Павленка стала відома завдяки оформленню видань своїх поетичних творів: «Чар-папороть» (2002 р.), «Душа осики» (2006 р.).

Марина Павленко. "Миколчині історії"

Ви й не уявляєте, як тісно переплелися життя хлопчика Миколки та пса Найди. Це історія, сповнена пригод — порятунок від смерті, життя на Пустирищі, «реальні» шкільні історії, перше кохання, поневіряння і… лапа друга, хоча й волохата. Це чудова книга Марини Павленко, яка розповіла життєву і водночас неймовірну історію справжньої дружби, яка змінює світ на краще!

Павленко М. Домовичок з палітрою

Книги відомої української письменниці Марини Павленко познайомлять вас з кумедним чоловічком – Домовичком, який став добрим другом для двох дівчаток. Його можна порівняти з Карлсоном ,який давно полюбився дітям завдяки мультфільму. 

«Русалонька із 7-В або Прокляття роду Кулаківських»

(Повість-казка). Авторка писала для своєї доньки. Це  пригоди семикласниці Софійки, яка  намагається розплутати зловісну таємницю. Уславлення доброти та працелюбства семикласниці, її активної життєвої позиції, засудження зла та несправедливості. Проблематика «Русалонька із 7-В» відповідальність за власні вчинки; перші почуття; підлітки та сім’я; родова пам’ять; матеріальні статки та духовні цінності.

У відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка» юні користувачі взяли участь у бібліопригоді до 50-річчя від дня народження М. Павленко. Діти активно відповідали на запитання вікторин за творами: «Домовичок з палітрою»; «Домовичок повертається»; «Русалонька із 7-В або Прокляття роду Кулаківських».





Марина Павленко – наша сучасниця. З-під її пера вийшли десятки творів, героями яких є ваші ровесники.  Це звичайні діти,  їх оточують казкові предмети, що розкривають свої чарівні властивості в потрібний момент. Письменниця сприймає дитину   як велике  чудо, а дитинство – як святкову казку. Книги авторки чекають вас у нашому відділі, запрошуємо прочитати цікаві фантастичні казкові-повісті.

Немає коментарів:

Дописати коментар