четвер, 16 березня 2023 р.

 

«Будинок під дахом блакитний»

Екологічна гра

Все, що нас оточує і не зроблене руками людей - це природа. Спілкування з природою приносить найбільшу насолоду і радість, викликає найпалкішу любов до рідного краю, до життя. Природа є джерелом натхнення для художників, письменників, композиторів. Шепіт води, зелених дібров, спів пташок, запах квітів - усе це ні з чим не зрівняна природа рідного краю. Не дарма природу називають ненькою. Всі ми - діти природи, та не всі однаково добрі до неї. Природа потребує постійної уваги, турботи. Ми повинні берегти природу, охороняти її багатства.

ПАМЯТАЙТЕ!

1. Не можна спалювати опале листя, воно забруднює повітря, яким ми дихаємо.

2. Не можна мити машини біля водоймищ, криниць, бо це забруднює воду, яку ми п’ємо.

3. Не можна кидати папірці, пластикові пакети, пляшки, бляшанки, баночки та інші відходи де заманеться, бо це засмічує землю, на якій ми живемо.

Світ навколо такий привабливий та цікавий, і ми живемо у ньому, як у рідному домі, бо ми і є  частинка цієї природи. А щоб  було затишно і добре, то треба поводити себе мудро, оберігати довкілля, бо без нього ми не зможемо жити. Треба допомагати природі відновлювати свої сили.

І МИ ЦЕ ЗМОЖЕМО!

1.      Посади деревце, щоб очищувало повітря.

2.      Посій квіточки, щоб радували твій зір.

3.      Розчисти джерельце, воно чекає твоєї допомоги.

4.      Зроби з татусем шпаківню чи дуплянку для пташок.

5.      Змайструй сам годівничку для птахів на зиму.

6.      Люби цей світ, він чекає твоєї доброти, захисту, любові.

У відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г.Короленка» учні 5-б класу опорного ліцею № 1 взяли участь в екологічній грі, яка складалася з 8 турів. Діти активно відповідали на запитання вікторини, розгадували загадки, грали в ігри (були веселими пантомімами та креативними художниками), ознайомилися з видами рослин і тварин, які занесені до Червоної книги України. 






Так непомітно  підійшла до завершення наша подорож у світ природи. Всі добре провели свій час. Хочеться вірити, що ті знання, які  діти отримали сьогодні, не забудуться ніколи. Тож піклуйтеся про «братів наших менших» і будьте природі друзями. 

Немає коментарів:

Дописати коментар