вівторок, 7 березня 2023 р.

 

       «Чарівні весняні квіти»

   З настанням весни природа оживає. Тане сніг, повертаються перелітні птахи, земля вкривається зеленою травою. Першими можна побачити первоцвіти: мати-й-мачуху, крокуси, ряст, гусячу цибулю, медунку, сон-траву, анемони. Навесні зацвітають усілякі квіти – спочатку проліски, потім кульбаби та конвалії, тюльпани, нарциси, а в травні розпускаються пишні півонії та розкішні троянди. Більш того, цвітуть у садах дерева й кущі, що влітку й восени радуватимуть нас стиглими та смачними плодами.

  Весняні квіти напоєні  талою водою, вони беруть свою силу з пробуджуючої землі, їх листочки соковито-зелені і боязкі.

   Багато є первоцвітів, вони прикрашають сади і клумби, але найчудовіший з усіх - простий пролісок, з яким у всі часи пов’язаний початок весни. Вони є найніжнішими та найтендітнішими створіннями природи. Зазвичай вони ростуть схиливши свої голівки донизу.

   Дивовижна квітка - конвалія з’являється пізніше, на початку травня. І ніякий аромат не зрівняється з її запахом.

    Бузок – це теж ароматні весняні квіти. Одна маленька гілочка може наповнити приємним запахом кімнату, але їм, як і запахом конвалії, не варто дихати довго. У кожного сорту запах особливий, але чомусь чим бузок простіше, тим він приємніше пахне.

   Тюльпани – це найвідоміші і поширені весняні квіти, вони розпускаються в травні на клумбах , їх вирощують в теплицях. А є ще дикі тюльпани, вони ростуть в степах і занесені в Червону книгу, бо надто багато розвелося любителів згубити природу, порушити її правила і красу.

   Ось такими чудовими і незабутніми ароматами нагороджує нас весна за те, що ми довго і терпляче її чекаємо.

   Ми всі любимо весну та обожнюємо весняні квіти, тому ми запросили маленьких читайликів з нашої арт-студії «Лайк» на майстер-клас «Чарівні весняні квіти» до відділу обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка».





    Весняні квіти - це святкове вбрання природи, символ її пробудження від зимового сну, зародження нового життя. Вони такі різні, але всі прекрасні по-своєму.

Немає коментарів:

Дописати коментар