четвер, 10 серпня 2023 р.

 

«Літо на книжкових островах»

        Кажуть, що море безкінечне. З географічної точки зору це звісно не так. Проте, якщо хоча б на мить у нього вдивитись, всі сумніви одразу зникають.  Безкрайній горизонт такий неосяжний, такий далекий.

         Скільки краси таять у собі морські глибини. Маленькі рибки зграйками плавають  серед  зелених та жовтуватих водоростей. А піщане  дно вкрите мушлями, ніби коштовним камінням.

         А ще є літературні моря та океани, і вони можуть бути не менш приємними, ніж справжні. Бувають бурхливі з карколомними пригодами, а бувають спокійні та тихі з запахом солі, мінливі та освіжаючі.

         Пропонуємо ловити попутну хвилю! Читаймо книжки, які накочують свіжими хвилями й огортають солоним вітром, й надихаймося  незабутніми літніми місяцями. В цьому нам допоможуть « Чарівниця з острову Гроз» Тамари Корюкової , « Діти капітана Гранта» Жюля Верна та попливемо «Піратським маршрутом» з Галиною Малик.

   Вирушаймо в подорож сторінками захопливих енциклопедій про море та дізнаємся більше про  розмаїття рослинного, тваринного та морського світу.

 Відчуйте запах моря і розчиніться в цих атмосферних історіях. Книги, в яких про море, мають один мінус - одразу хочеться на море.

         Арт-студія «Лайк» у відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г.Короленка» провела майстер-клас з малювання «Літо на книжкових островах» для наших юних користувачів, де кожен намалював свій фантастичний острів і своє омріяне море.

      Діти з захопленням  передивлялись енциклопедії та дізнались про цікаві книги з пригодами, які є в нашій книгозбірні.





Немає коментарів:

Дописати коментар